CocoStar Kek Tarifi
malzemeler
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı kakao (elenmiş),
1 paket kabartma tozu (elenmiş),
1 su bardağı tepeleme un + 1 yemek kaşığı un (elenmiş).
İçi İçin:
2 adet yumurtanın akı,
2 su bardağı hindistan cevizi,
2 su bardağı pudra şekeri.
Üzeri İçin:
100 gr bitter çikolata,
Hindistan cevizi.
hazir
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyalım ve köpürüp beyazlaşana kadar 3 dakika mikser ile çırpalım.
Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip tekrar çırpalım.
Sonra kakaoyu, kabartma tozunu ve unu ilave edip mikserin düşük ayarında çırpalım.
İçi için; bir kaba yumurtanın akını, hindistan cevizini ve pudra şekerini koyup iyice yoğuralım.
Sonra elimizi hafif suyla ıslatarak yoğurduğumuz karışımdan küçük parçalar koparalım ve yuvarlak şekil verelim.
Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunun yarısını dökelim ve eşit şekilde yayalım.
Kek hamurunun üzerine hazırladığımız topları yerleştirelim.
Topların üzerine kalan kek hamurunu dökelim ve toplar görünmeyecek şekilde kek hamurunu yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir kürdan kontrolü yapabilirsiniz)
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım.
Üzeri için; benmari usulü erittiğimiz çikolatayı, tatlı kaşığı yardımıyla kekin üzerinde ileri geri gezdirip kekin üzerini süsleyelim.
Son olarak kekin üzerine hindistan cevizi serpelim.
Kekin üzerindeki çikolata donduktan sonra Kokostar Kekimizi dilimleyerek servis yapalım.