Güzel Tablo

, SALATA VE Mezeler

Gönderen Konu: , SALATA VE Mezeler  (Okunma sayısı 4523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
, SALATA VE Mezeler
« : 16 Nisan 2016, 21:03:43 »
MİNİ KUMPİRLER


MALZEMELER
4-5 adet orta boy patates
1 çay bardağı bezelye (arzuya göre haşlanmış veya konserve)
1 çay bardağı havuç (arzuya göre haşlanmış veya konserve)
Arzuya göre mısır
1 çay bardağı kornişon turşu
7-8 adet yeşil zeytin
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,karabiber
Mayonez,ketçap
Kaşar rendesi

YAPILIŞI: Patatesleri tuzlu suda haşlayın ve sonra süzün. Hemen soğutmadan bir kabın içerisine alıp içine tereyağını, kaşar rendesini ve karabiberini ekleyip iyice ezerek püre haline getirin.Ayrı bir yerde doğranmış bezelye,havuç,turşu ve zeytini karıştırın (Bu aşamada siz isterseniz hazır garnitürlerdende kullabilirsiniz)

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2016, 21:05:15 »
ETİMEK SALATASI


MALZEMELER:
1 paket etimek
3 su bardağı süzme yoğurt (çok koyu olmasın)
2 çorba kaşığı mayonez ( isteğe bağlı)
3-4 diş sarmısak
tuz

ARASI İÇİN:
3 orta boy havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan ( isteğe bağlı)
tuz

ÜZERİNE:
2 haşlanmış yumurta
Kuru nane,pul biber

YAPILIŞI:
Sıvıyağı tavaya alıp küçük doğranmış soğanları kavurun. Ardından havuçları da ilave edin ve havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin.Tuzunu da ilave edip kapatın. Sevmiyorsanız soğan koymayabilirsiniz.

Sarmısakları dövüp yoğurda ekleyin. Mayonez ve tuz da ilave edip iyice karıştırın.Etimekleri bu karışıma batırıp çıkarın ve servis edeceğiniz kaba bir sıra dizin.Etimeklerin üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz havuçlu içi yayın.

Etimekleri yoğurda batırıp bir sıra daha oluşturacak şekilde havuçların üzerine dizin.Kalan yoğurtlu karışımı salatanın üzerine yayın.Haşlanmış yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıp rendeleyerek salatanın üzerini süsleyin. Yumurta sevmiyorsanız bu kısmı da atlayabilirsiniz.Kuru nane ve pulbiberle de süsleyip servis yapın

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2016, 21:07:20 »
CEVİZLİ KABAKLI MEZE


MALZEMELER
3 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI:
Kabakları iyice yıkadıktan kuruladıktan sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin.Kabak çok su bıraktığı için rendelenen kabağı avucunuzda sıkarak suyunu süzün.Diğer taraftan sıvıyağla rendelenmiş kabakları yüksek ısılı ateşte sürekli karıştırarak 5-6dk kavurun ve tuz ilave ederek ılınması için kenara alın.

Derin bir kapta sos yoğurdu,dövülmüş sarımsakları ve cevizi harmanlayıp ılınan kabakların üzerine dökün,iyice harmanlayın.Daha sonra servis tabağına aktarıp üzerini dilerseniz pulbiber ve ekstradan cevizle süsleyip servise sunabilirsiniz..


NOT: Arzu ederseniz dereotu kullanarakta mezenizi hazırlayabilirsiniz..

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2016, 21:09:01 »
Patates mantısı



MALZEMELER
5 Haşlanmış Patates
1 Tutam Maydanoz
Tuz,Karabiber

İÇ HARCI İÇİN:
2 Soğan
200 Gr. Kıyma
1 Kase Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 Kase Çırpılmış Yoğurt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çay K. Toz Kırmızı Biber

YAPILIŞI: Haşlanmış Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz.İnce doğranmış maydanozu katıyoruz.Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz.İç harcı için,soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2016, 21:10:49 »
BABAGANNUŞ



Malzemeler:
5 adet patlıcan
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı tahin
5 diş sarımsak
3-4 su bardağı yoğurt
Tuz,Zeytinyağ
Süslemek için maydanoz (arzuya göre)

Hazırlanışı:
1.Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun
2.Geniş bir kabın içine alıp üzerine limon suyunu dökün ve bir gece dolapta bu şekilde bekletin
3.Yoğurdu da bir süzgecin içine alıp gece boyunca suyunun süzülmesini sağlayın
4.Ertesi gün limon suyunun içinden aldığınız patlıcanları minik minik doğrayın
5.Zeytinyağ ve maydanoz dışındaki tüm malzemeleri patlıcanlara ekleyip karıştırın
6.Üzerine zeytinyağ gezdirip maydanozla süsleyerek servis yapın. —

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2016, 21:11:59 »
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI


MALZEMELER
2 kg kırmızı biber
4-5 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI:
Biberler közlenir.Közlenen biberler soyulup doğranır. Yoğurt bir kaba konulur üzerine tuz ve dövülmüş sarımsak konulup karıştırılır. Kırmızı biberler de ilave edilip tekrar karıştırılır ve servise sunulur. —

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #6 : 16 Nisan 2016, 21:13:46 »
ÇERKEZ TAVUĞU


MALZEMELER
Yarım kilo tavuk göğsü
5-6 dilim bayat ekmek içi
1-1,5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3-4 diş sarımsak
Bir tutam karabiber
Tuz

ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı
Kırmızı toz biber

YAPILIŞI: Tavuğu üzerini geçecek kadar tuzlu suyla haşladıktan sonra soğuması için bir yere alın suyunu atmayın,soğuduktan sonra çok ince didikleyin.Daha sonra bayat ekmekleri,ceviz içini ve sarımsakları beraber robottan iyice geçirin,bu karışıma bir miktar tavuk suyunuda azar azar ekleyerek hafif bulamaç haline getirin.Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Ardından didiklenmiş tavuk etinide ilave ederek tekrar robottan geçirmeye devam edin.Daha sonra servis tabağına alarak üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber karışımını gezdirin ve soğuk servis yapın..
Çerkez tavuğu artık hazır afiyet olsun..

NOT: Çerkez tavuğu yaparken tek başına tavuk göğsü kullanmanın yavan bir tada sebep vereceğinden 1-2 adette but ilave ederseniz çok daha lezzetli bir çerkez tavuğu elde etmiş olursunuz

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #7 : 16 Nisan 2016, 21:15:46 »
TAHİNLİ PİYAZ


250 gr kuru fasulye
1 demet maydanoz
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
2 soğan
1 limon
2 yumurta
Tuz, kırmızıbiber
Karabiber, nane

1- Kuru fasulye akşamdan suya konur. Suyu süzdürülüp bir tencereye konur. Su ilave edilir. Yumuşayana kadar haşlanır. Suyu süzdürülür.
2- Robot veya mikser kabının içine tahin, yağın yarısı, 1 limon suyu, soyulmuş sarımsaklar konur. Haşlanan fasulyeden bir avuç kadar ilave edilir. Bir miktar tuz katılarak robotta çırpılır.
3- Soğanlar halka halka doğranır. Üstüne tuz atıp ovulur. Maydanoz ince ince kıyılır. Haşlanmış fasulyeye soğan, maydanoz katılır. Sıvıyağ, nane, kırmızıbiber, karabiber katılıp karıştırılarak servis tabağına boşaltılır.
4- Fasulye piyazının üstüne robotta yapılan tahinli sos dökülür.
5- 2 yumurta suda katı olarak haşlanıp kabukları soyulur. Dilim dilim kesilip fasulye tabağının kenar süslenir

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #8 : 16 Nisan 2016, 21:17:14 »
KABAK MÜCVERİ


MALZEMELER
4 adet orta boy kabak
2 adet orta boy yumurta
Yarım demet maydanoz yada dereotu
Az yağlı beyaz peynir
1 su bardağı un
4 dal taze soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
•Tuz, karabiber, kuru nane
•Kızartma için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: Mücverde kullanacağınız kabakları rendeleyin ve suyunun süzülmesi için bir süzgece koyun. Derince bir kadın içerisine; elediğiniz unu, kabarma tozunu, tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin ve suyu süzüldükten sonra kabakları hazırladığınız bu unlu karışımın içerisine ilave edin. İnce doğradığınız dereotunu ve 2 adet yumurtayı da karışıma ekledikten sonra çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peyniri de mücver harcına katın. Bir kaşık yardımı ile mücver harcını iyice karıştırın ve rendelenmiş kabağın tüm suyunu salması için en az 8-10 dakika bekleyin.

Sıvı yağınızı kızdırdığınız tavanın içerisine dinlenmiş mücver harcından birer kaşık dökün ve kaşığın tersiyle mücverlere üstten hafifçe bastırarak düzleşmelerini sağlayın. Böylece hacmi daralan mücverlerin içleri de dışıyla aynı orantıda pişecektir. Kızgın yağda her iki tarafı da iyice kızarıncaya kadar 2 dakika kadar pişirdiğiniz mücverlerinizi, kağıt havlu yaydığınız bir tabağa alın. Şayet mücverinizi fırında yapacaksanız, yağlı kağıt üzerine tıpkı tavaya döker gibi birer kaşıklık porsiyonlar halinde dökün ve kaşıkla bastırarak yayılmasını sağlayın. Önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

(Mücverinizin içerisine bir adet havuç da rendeleyebilirsiniz çok güzel oluyor

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #9 : 16 Nisan 2016, 21:18:18 »
ZEYTİN SALATASI


Malzemeler:
Ayıklanmış yeşil zeytin (miktarını siz ayarlayın)
1 adet domates
1 demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı salça biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
Tuz

Yapılışı:
Yeşil zeytinleri yıkayın,karıştırma kabına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları ,ince doğranmış soğanları,küçük doğranmış domatesleri,biber salçasını ekleyin karıştırın.nar ekşisini,zeytinyağını ve tuzu nuda ekleyin güzelce karıştırıp ,servis yapın

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #10 : 16 Nisan 2016, 21:19:51 »
HAVUÇLU RULO SALATA


MALZEMELER
1 kg havuç
4 adet yumurta
5 kaşık un
1 paket kabartma tozu

Arasına sürmek için:
400 gr süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
4 orta boy havuç
Tuz,Zeytinyağı
Maydanoz

HAZIRLANIŞI:
1- Tüm havuçları rendeleyip zeytinyağında pişinceye kadar kavuruyoruz. Tuzu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

2- Yumurtaları çırpıyoruz. Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Robotun ya da rondonun içine alıp havuçların 3/2 sinide alıp rondoda çekiyoruz ve karıştırıyoruz. Sert bir hamur haline geliyor.

3- Hazırladığımız bu hamuru yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine düzgünce döküp önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz. Aynı rulo pasta yapar gibi. Fırından çıkardığımız hamuru yağlı kağıt yardımıyla ve havlu yardımıyla rolu hale getirip bir kenarda o şekilde soğumasını bekliyoruz.

4- Yoğurt, mayonez ve sarımsakları ezip karıştırıyoruz. 3/2 sini ayırıp bunun içine havuçu ekliyoruz. Geri kalanını üste sürmek için kenara koyuyoruz.

5- Bu karışımı, soğuyan rulo kekimizin içine süreceğiz. Rulo keki yavaşça kırıp parçalamadan açıyoruz. İçine sürüyoruz. Tekrar rulo yapıyoruz. Üstüne geri kalan yoğurtlu karışımı sürüyoruz. En üste ince doğranmış maydanozları döküyoruz. Rulo salatamızın üzerini streç film ile kapatıp bir gece dolapta beklettikten sonra dilimleyere servis ediyoruz. Afiyet olsun. —

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #11 : 16 Nisan 2016, 21:21:44 »
KUMPİR


MALZEMELER
Büyük Patates
Tereyağ
Kaşar Peyniri
Garnitür
Sosis
Mısır
Zeytin
Salatalık Turşusu
Ketçap ,Mayonez

Hazırlanışı: Patateslerin dışları temiz bulaşık süngeriyle iyice yıkanır.Büyük bir tencereye üzerini geçecek kadar su ilace edilir.Patatesler çok fazla olmadan haşlanır.Daha sonra fırın tepsisine koyup ızgara ayarında en yüksek ısıda iyice kızarana kadar pişirilir . Ellerinizi yakmadan dikkatli bir şekilde pişmiş olan patatesler üstünden bıçakla kesilip ortalarından bir tatlı kaşığı tereyağ ve tuz koyulup çatalla iyice ezilir.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #12 : 16 Nisan 2016, 21:23:10 »
YAZ SALATASI


Malzemeler:
2 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet salatalık
1 adet kuru soğan
Birkaç dal maydanoz
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Yapılışı: Hepsini istediğimiz boyutlarda doğrayıp yağı ,tuzu ve limon suyunu ekleyip karıştıralım. Pratik bir yaz salatası

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #13 : 16 Nisan 2016, 21:24:08 »
RENKLİ KÖZLENMİŞ SALATA


MALZEMELER
•3 adet dolmalik yesil biber
•3 adet kirmizi biber
•3 adet dolmalik sari biber
•3 adet patlican
•4 dis sarmisak
•Yarim cay bardagi zeytinyagi
•4 corba kasigi sirke
•Tuz

Yapilisi:
•Biberi ve patlicanlari 200 derecelik firinda yaklasik 40-45 dakika pisirdim.
•Kabuklarini soyup biberleri ve patlicanlari uzun seritler halinde dogradim.
•Daha sonra sarmisagi patlican ve biberlerle karistirip servis tabagina aldim.
•Uzerine zeytinyagi ve sirke gezdirip tuz serptim

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #14 : 16 Nisan 2016, 21:25:11 »
KÖZLENMİŞ PATLICAN BİBER SALATASI


MALZEMELER:
3 adet orta boy közlenmiş patlıcan
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet domates
1 adet soğan
2-4 diş sarmısak
tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:
Közlenmiş patlıcan ve biberleri soyarak, küçük küçük doğrayın. Domatesleri minik küpler halinde doğrayın ve soğanları salatalarda kullandığımız haliyle ince ince kesin. Ezilmiş sarımsaklarıda ekleyerek, tuzu ve yağını katın. İyice harmanladıktan sonra servise hazır.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo