1 paket gofret taban ( waffel tortenboden Blätter, içinde 10 adet var)
2-3 kutu gezuckerte Kondensmilch (sözlük karşılığı olarak teksif edilmiş şekerli süt)
500 gr mascarpone veya pastalarda kullandığınız bir peynir
1 kase fındık, ceviz veya badem kırığı (elinizde ne varsa)
Süslemek için;
Meyve ve pudra şekeri
Bu pastayı yabancı bir arkaşımdan görüp denemek istedim. Görüntü ve tat olarak çok lezzetli oldu. Yiyenlerden tam not aldı. Yapımı çok basit iki aşamalı bir pasta. Öncelikle şunu belirteyim kullandığımız kremayı hazırlamak için yani sütü karamelize etmek için kutuları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyalım. Kapağı açık bir şekilde en az 1 saat kaynatalım. Böylelikle sütün içerisindeki şeker karamelize olup renk değiştirecektir. Bu işlemi yaparken fazladan kaynatıp açmamak kaydı ile daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz.
Gelelim yapımına, hazırladığımız karameli 2-veya 3 kutu bol krema sevenler 3 kutu kullansın ve tercih ettiğiniz peyniri bir kaba alalım ( yurt dışındaki arkadaşlar schmand ta tercih edebilirler ) iyice karıştırıp içine fındık, badem kırıklarını ekleyelim. Kremamız hazır, gofret tabanları uygun bir tepsiye alıp her katına kremayı bolca sürelim. Bütün katları tamamlayıp kalan kremayı da üzerine sürelim. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyip dolapta en az 3-4 saat beklettikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
alıntı