Sütlü Serpme Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka.
Sosu için;
1 yumurta,
2 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 tutam tuz,
1 paket kabartma tozu.
İç harcı için;
200 gr. lor peyniri,
1 tutam maydanoz.
Sütlü Serpme Börek Yapılışı
Böreğin sosu için gerekli olan malzemeler, derin bir kap içerisine alınır ve iyice karıştırılıp hazır edilir.
İç malzemesi için maydanozlar ince ince kıyılıp, lor peynir ile karıştırılır.
Büyük boy dikdörtgen borcam tepsi yağlanıp hazırlanır.
Yufkalar ortadan ikiye bölünür ve ilk parça soslanmadan tepsiye yerleştirilir.
Diğer yufka sosun içerisine batılırıp çıkartılır ve kuru yufkanın üzerine serilir.
Bir yufka daha soslanarak yerleştirilir ve üzerine peynirli harcın yarısı serpiştirilir.
Üzerine tekrar kuru yufka serilip, düğer yufka soslanarak yerleştirilir.
Kalan iç harcı üzerine serpiştirilip, tek yufka hariç kalan yufkalar sosa bulanarak tepsiye yerleştirilir.
Son yufka kuru olarak yerleştirildikten sonra hazırlanan sütlü serpme börek dilimlenir.
Kalan sos üzerine gezdirilerek dökülüp her yerine yaydırılır.
Tercihe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirilir ve buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirilir.
Dinlenen serpme börek dolaptan alınıp, önceden ısıtılan 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunulabilir.
Bu nefis Sütlü Serpme Börek Tarifi için Sümeyra Temel‘e çok teşekkür ederiz.
alıntı