Güzel Tablo

Krepte kaşarlı biberli köfte

Gönderen Konu: Krepte kaşarlı biberli köfte  (Okunma sayısı 1101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Krepte kaşarlı biberli köfte
« : 22 Mayıs 2014, 20:43:03 »




MALZEME LİSTESİ:

400 gr. kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 kırmızı biber
tuz
karabiber

KREBİ İÇİN:

1,5 su b. süt
3 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
tuz
ustasından un ölçüsü

KREBE SÜRMEK İÇİN:

patlıcanlı biberli sos

ÜZERİ İÇİN:

kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz, maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Kırmızı biberi de ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.

Harcımızı iyice karıştırıyoruz. Kıvamına göre gerekirse galeta unu ilave edebiliriz. Köfte harcından 8 tane köfte hazırlıyoruz. Normal köfte şekline göre daha uzun ve tombul şekilde köfteler yapıyoruz, çünkü krebe saracağız. Krep için, sütü, sıvıyağı bir kaseye döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz.

Tuzunu atıyoruz ve tekrar çırpıyoruz. 5 çorba kaşığı un koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Krep tavasına az sıvıyağ döküyoruz ve kepçeyle krep hamuru döküyoruz. Krebi çevirerek pişiriyoruz. toplamda 8 tane krep hazırlıyoruz, kreplerin çok kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Köfteleri sıvıyağda yarı kıvamda pişiriyoruz. Kreplerin üzerine patlıcanlı biberli sos sürüyoruz. Az kaşar peyniri rendeliyoruz. Köfteleri de kreplerin kenarına yerleştiriyoruz ve kenarlarını katlıyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına krep sarmalarını diziyoruz. Üstlerine de kaşar rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Krepte kaşarlı biberli köfte
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2014, 21:00:45 »
ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTASI
Etin yumuşak olması için yapılması gerekenler

Etin yumuşak olması için yoğurt, süt ve sirke gibi asit içeren malzemelerle marine edilmeli. Izgarada yanmamaları için de sıvı soslar süzülmeli ve o şekilde ızgaraya yerleştirilmeli. Pişmesine yakın tekrar üzerine bir miktar marine sosu sürülerek lezzet kuvvetlendirilebilir. Aynı şekilde kuru baharatlar da yanmaması için etin pişmesine yakın eklenmelidir.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo