Abajur Kurabiyeler Tarifi
Malzemeler
200 gram tereyağı
100 gram pudraşekeri
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı kakao
50 gram ince kıyılmış bitter çikolata ya da sütlü çikolata
50 gram fındık, badem ya da ceviz içi
İki buçuk su bardağından az un
Süslemede kullanılan glazür için:
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudraşekeri
1-2 damla limon suyu
Abajur Kurabiyeler Yapılışı
Öncelikle kullanacağımız yumurta ve tereyağı gibi malzemeleri kurabiye yapımından en az bir saat
önce buzdolabından çıkarmaya dikkat edelim. 2Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını, pudraşekeri ile
çırpıyoruz. Yumurta sarısını, kakao, çikolata ve ince çekilmiş fındık içini ilave edip, unu da katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Streç filme ya da buzdolabı poşetine sarıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
ABAJUR FORMU İÇİN
Ben minik tartölet kalıplarından faydalandım. Tart hamurunu tartölet kalıplarına yerleştirdikten sonra yarısının üzerlerine nohut, fasulye gibi bakliyatlar kullanarak ağırlık yaptım, içlerinin de kabarmaması için. Bu ortaları çukur kalan kurabiyeleri, pişmaniye doldurarak kullanacağız.
Kalan tartlarımızın içine ise hiçbir şey koymuyoruz, bu kez tam tersine onların da içlerinin kabarmasını istiyoruz.
Çünkü abajurların üst kısmında yer alacak bu kurabiyeleri kürdanla tutturduğumuzda uzun süre
dayanıklı olması gerekiyor. Yoksa kırılıp bir süre sonra düşebilirler.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 170 derecede, 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Ve üzerini süslemek için, ben yine dayanıklı ve güzel görüntü oluşturmaya yardımcı olan glazürden
faydalandım. Beyaz renkte hazırladığımız glazür ile abajurlarımızın üzerine puantiyeler yapalım. İki kurabiyeyi tutturmak için kürdan kullanıp, pişmaniye süslemesini de yapınca son şekillerini
almış oldu kurabiyelerimiz.
Macaron Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı badem unu
Üç buçuk su bardağı pudraşekeri
4 adet yumurtanın akı
Renkli gıda boyası
Ara dolgusu için:
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
6 adet (80’er gramlık) bitter çikolata
Macaron Yapılışı
BADEM unu ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın. Yumurta aklarını mikserle köpük haline gelene kadar çırpın ve yavaşça badem unlu karışımın içine katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra karışımı dört parçaya ayırın. Her bir karışıma renkli gıda boyalarından çay kaşığı ucuyla koyup, 1-2 karıştırın. Ayrı ayrı sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ara dolgusu için kremayı ısıtın ve parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katıp, karıştırın. Ilınmış iki adet renkli makaronun arasına ılınmış çikolatalı karışımdan koyup, yapıştırın. Diğer makaronları da aynı şekilde hazırlayın.
Aşçının notu: Macaron: İlk olarak İtalya’da doğanmacaron, İtalyan kurabiyesi olarak bilinen, tek parçalı bir üründür. Dolgu maddeli hali Fransa’da oluşup, yaygınlaştığı için macaron’a, halk arasında “Fransız macaronu” denmektedir. Birçok çeşidi olan macaron’un, tek parçalı olanına “klasik macaron”, arası dolgu kremalı olanına ise “yumuşak macaron” denir.
alıntı