İncir Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
3. 5 -4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6-8 adet kuru incir (benim incirlerim çok küçüktü iki kat kullandım)
1 su bardağı ceviz içi
İncir Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Hayırlı cumalar
Bu tarif incir sevenlere
İncir şekli vermek isterken bu yöntemi buldum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Öncelikle incirleri küçük küçük doğrayıp bir tencerede hafif üzerine gelecek kadar suyla bir taşım kaynatıp kapatın, soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve şekeri karıştırın. Üzerine ayrı bir kapta karıştırdığınız iki buçuk su bardağı un, 1 su bardağı nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Üzerine soğuyan incirler (çok değilse suyunu da ekleyin) ve dövülmüş ceviz karıştırın bunun üzerine kontrollü olarak bir, bir buçuk su bardağı unu ekleyin. (hamur şekil alacak kıvama gelecektir. )
Yarım saat kadar Buzdolabında bekletin daha sonra çıkarıp Market poşetinden kestiğiniz bir parçaya bir kaşık hamurdan koyup poşeti kenarlarından tutup büzdürerek incir şekli verin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 -20 dakika kadar pişirin (pişerken üzeri hafif pembeleşince çıkarın soğuduğunda kıvamını alacaktır) Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.