Güzel Tablo

Gofret Pastası ( Rus Mutfağından )

Gönderen Konu: Gofret Pastası ( Rus Mutfağından )  (Okunma sayısı 1754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Gofret Pastası ( Rus Mutfağından )
« : 26 Mayıs 2014, 21:07:56 »

1 paket gofret taban ( waffel tortenboden Blätter, içinde 10 adet var)


2-3 kutu gezuckerte Kondensmilch (sözlük karşılığı olarak teksif edilmiş şekerli süt)
500 gr mascarpone veya pastalarda kullandığınız bir peynir
1 kase fındık, ceviz veya badem kırığı (elinizde ne varsa)
Süslemek için;

Meyve ve pudra şekeri
Bu pastayı yabancı bir arkaşımdan görüp denemek istedim. Görüntü ve tat olarak çok lezzetli oldu. Yiyenlerden tam not aldı. Yapımı çok basit iki aşamalı bir pasta. Öncelikle şunu belirteyim kullandığımız kremayı hazırlamak için yani sütü karamelize etmek için kutuları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyalım. Kapağı açık bir şekilde en az 1 saat kaynatalım. Böylelikle sütün içerisindeki şeker karamelize olup renk değiştirecektir. Bu işlemi yaparken fazladan kaynatıp açmamak kaydı ile daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz.

Gelelim yapımına, hazırladığımız karameli 2-veya 3 kutu bol krema sevenler 3 kutu kullansın ve tercih ettiğiniz peyniri bir kaba alalım ( yurt dışındaki arkadaşlar schmand ta tercih edebilirler ) iyice karıştırıp içine fındık, badem kırıklarını ekleyelim. Kremamız hazır, gofret tabanları uygun bir tepsiye alıp her katına kremayı bolca sürelim. Bütün katları tamamlayıp kalan kremayı da üzerine sürelim. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyip dolapta en az 3-4 saat beklettikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.








alıntı

Çevrimdışı mavi

  • Genel Moderatör
  • *****
  • İleti: 166
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Gofret Pastası ( Rus Mutfağından )
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2014, 03:17:04 »
Guzelmis bu tesekkurler
İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım...

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Gofret Pastası ( Rus Mutfağından )
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2014, 22:13:43 »
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
 Patatesli Ay Çöreği  Patatesli Ay Çöreği  Patatesli Ay Çöreği  Patatesli Ay Çöreği  Patatesli Ay Çöreği

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza mayayı koyuyoruz ve unun üstüne de tuz serpiyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tereyağını koyuyoruz ve ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. Az ılık su veriyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlıyoruz. İç harcı için, maydanozu doğruyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Üzerine çerkez peyniri ve beyaz peynir rendeliyoruz. Haşlanmış patatesleri de rendeliyoruz ve harcımızı yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Elimizle üstlerine bastırarak açıyoruz. İç harcı da hamur sayısı kadar eşit parçaya bölüp oval şekle getirip hamurların içlerine paylaştırıyoruz. Hamurlarımızı rulo yapıyoruz. İki ucunu ortaya doğru getiriyoruz ve ay çöreği şekli veriyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz. Tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

3,5 su b. un
yarım pk. yaşmaya
1 çay b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba k. tereyağı
tuz
su

İÇ HARCI İÇİN:

3 haşlanmış patates
beyaz peynir
çerkez peyniri
1 tutam maydanoz

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
çörekotu

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo