Güzel Tablo

Patlıcan yemekleri

Gönderen Konu: Patlıcan yemekleri  (Okunma sayısı 1286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Patlıcan yemekleri
« : 13 Ekim 2014, 19:55:25 »


4 adet patlıcan
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz, pulbiber
250 gram köy peyniri
2 adet kırmızı biber
Kızartmak için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Peynirli Patlıcan Yapılışı
PATLICANLARI alacalı olacak şekilde uzunlamasına doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. 1-2 dakika buharda haşlayın. Bir kasede mısır unu, tuz ve pulbiberi karıştırıp patlıcanları bu karışıma bulayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ döküp patlıcanların yarısını dizin. Üzerine dilimlenmiş köy peyniri ve közlenmiş kırmızı biberi yerleştirin. En üste kalan patlıcanları dizin. Alt kısım kızarınca bir tabağa alın. Kalan sıvıyağı tavaya koyup peynirli patlıcanın diğer tarafını kızartın. Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Patlıcanda Tavuk Tarifi


250 gram tavuk göğsü
6 adet kemer patlıcanı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet domates
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patlıcanda Tavuk Yapılışı
Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin. Daha sonra boydan boya yarım cm kalınlığında dilimleyin. Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp sudan geçirin ve iyice kurulayın. Sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tavuk etini jülyen doğrayıp kenara alın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuk etini kavurun. Üzerine soğanı ekleyin. Soğanın rengi dönünce domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Bir adet kızarmış patlıcan dilimini düz bir zemine serin. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup, patlıcanı rulo şeklinde sarın. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın. Patlıcanları servis tabağına yerleştirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Patlıcanda Makarna Tarifi


Bir buçuk su bardağı küçük yüksük makarna
Yeteri kadar su
3 adet orta boy bostan patlıcanı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
250 gram kıyma
3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
2-3 dal fesleğen yaprağı
Tuz, karabiber
Patlıcanda Makarna Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın. İçlerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 5 dakika sonra sivri biber ve salçayı ekleyin. Biber biraz kavrulunca ince kıyılmış domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Birkaç dakika sonra haşlanmış makarnayı ve maydanozu ekleyin. 2-3 dakika pişirip kenara alın. Fırında hafifçe pişirdiğiniz patlıcanların içine makarnalı harcı pay edin. Bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Patlıcan yemekleri
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2014, 19:58:55 »
Dil Peynirli Saksı Kebabı Tarifi


1 adet bostan patlıcanı
250 gram dil peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gram kuşbaşı kuzu eti (but kısmından)
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet biber
2 adet mantar
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar sıcak su
3-4 dal kekik
Tuz, karabiber
Dil Peynirli Saksı Kebabı Yapılışı
PATLICANI alacalı soyun. Daha sonra saksı şekline getirmek için ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. 15 dakika tuzlu suda bekletip acısını alın. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp et ve soğanı soteleyin. Etin pişmesine yakın kuşbaşı doğranmış biber ve ikiye kesilmiş mantarları atıp kavurun. Salça ve unu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup yaklaşık 20 dakika pişirin. Diğer taraftan tuzlu suya koyduğunuz patlıcanı yıkayıp iyice kurulayın. Kalan zeytinyağında kızartın. Yağını iyice süzdürüp içine kuzu etli karışımı doldurun. Üzerlerine ince doğramış dil peynirini koyun ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Taze kekikle servis yapın.

Patlıcan ve Humus Izgaraları Tarifi


• 8 patlıcan
• 4 dilim beyaz ekmek içi

Humus Malzemesi
• 2 çorba kaşığı susam tohumu
• 200 gr. pişmiş nohut
• 1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber (paprika)
• Yarım limon suyu
• 2 diş soyulmuş ve kalın doğranmış sarımsak
• 75 ml zeytinyağı

Basit Çeri Domates Salatası Malzemeleri
• 20 adet ikiye bölünmüş çeri domates
• 1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
• Elle parçalanmış 6 fesleğen yaprağı
• 75 ml zeytinyağı
• Bir çimdik tuz
Patlıcan ve Humus Izgaraları Yapılışı
1. Patlıcanları uzunlamasına kalın dilimler halinde kesin.

2. Humus için susam tohumlarını öğütün ve diğer malzemelerle birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabına koyup koyu macun kıvamında karıştırın. Kabı boşaltıp çalkalayın. Humusu bir kenara koyun.




3. Ekmek kırıntıları için beyaz ekmeği doğrayıcı kabında, orta hızda blendırdan geçirin.

4. Patlıcanları geniş bir pişirme sacının üstüne yerleştirin. Fırçayla zeytinyağı sürüp yüksek dereceye ayarlanmış bir fırın ızgarasının altına koyun ve bir kere çevirip yine fırçayla zeytinyağı sürerek dilimler iyice yumuşayana ve içleri pişene kadar 10 dakika bekletin.


5. Her bir patlıcan diliminin üstüne bir kaşık dolusu humus sürüp üstüne ekmek kırıntılarını serpiştirin. Yüksek dereceye ayarlanmış fırın ızgarasının altına koyup, altın renginde kızarana kadar 3 dakika bekletin.

6. Salata için tüm malzemeyi bir kaba boşaltın ve 10 dakika bekletin. Patlıcan ızgaralarla birlikte servis edin.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Patlıcan yemekleri
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2014, 20:02:37 »
Patlıcan Köftesi Tarifi


1 adet bostan patlıcanı
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim ıslatılıp sıkılmış
ekmek içi
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, pulbiber, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patlıcan Köftesi Yapılışı
PATLICANI tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayın. Daha sonra sıvıyağda kızartıp kağıt havluya çıkarın. Fazla yağı gittikten sonra, servis tabağına alıp ikram edin.
Patlıcan Böreği Tarifi


3 adet yufka
2 adet patlıcan
Yarım limonun suyu
200 gram tereyağı
250 gram un
1 su bardağı süt
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram rendelenmiş beyaz peynir
6 adet yumurta, tuz
Servis için:
Döner dilimleri
Patlıcan Böreği Yapılışı
PATLICANLARI közleyip kabuklarını soyduktan sonra, kararmalarını önlemek için limonlu suya koyun. Beşamel sos için, tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca kaşar peynirini ve beyaz peyniri ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yumurtaları iyice çırptıktan sonra karışıma ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanı süzüp doğrayarak bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosun yarısını ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini tepsiye yerleştirin. Üzerine patlıcanlı harçtan dökün. Kalan yufkaları da tepsiye yerleştirip aynı şekilde hazırlayın. Ayırdığınız beşamel sosu böreğin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip, üzerine bir parça döner koyarak servis yapın.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo