Güzel Tablo

Denenmiş tarifler

Gönderen Konu: Denenmiş tarifler  (Okunma sayısı 1079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Denenmiş tarifler
« : 19 Mayıs 2014, 00:22:37 »
Köfteli Milföy Tarifi


Köfteli Milföy Tarifi

500 gram kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı galeta unu
1 rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
Kekik
6 adet çeri domates
3 sivri biber
Kürdanlar

Derin bir kabın içinde kıyma, soğan, galeta unu, sarımsak ve baharatları 5 dakika kadar yoğurun. Köftelere şekil verip yağda hafifçe kızartın. Daha sonra bu kızarmış köfteleri uzun şeritler halinde kesilmiş hamurlara sarıp kürdanla tutturun ve tepsiye dizip fırına verin. Hamurlar kızarınca fırından alıp servis tabağına dizin. Üzerine sivri biber ve domatesleri de yerleştirip güzel bir görüntü olmasını sağlayın. Çok lezzetli bir ana yemek olabiliyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sosla da ikram edilebilir.




Aside Tarifi
3 yemek kaşığı margarin
250 gr kurutulmuş bamya
3 adet arnavutbiberi
3 adet soğan
2 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı un
3 çay kaşığı tuz

Kurutulmuş bamyaları iplerinden çıkarın. Bir bez içinde ovarak dikenlerini temizleyin. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatıp bamyaları tencerede bırakın.Biberlerin tohumlarını temizleyip ince ince kıyın. Soğanların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. sanayağı tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Et suyunu ilave edin.Bamyaları süzüp tencereye ekleyin. Biberleri ilave edip tuz serpin. Kısık ateşte yarım saat pişirip ocaktan alın.Bir su bardağı suya tuz ekleyip kaynatın. Unu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir kıvam haline gelinceye kadar pişirin.

Haşlıga Tarifi (Zonguldak)
2 yemek kaşığı margarin
3 adet yufka
2 Bardak mısır unu
3 Bardak süt
2 Bardak su
Yarım bardak ceviz
Yarım bardak pekmez
Yarım bardak şeker

3 Bardak süt ve 2 bardak su, şeker derin bir tenceye alınır ve ocağın altı açılır. 2 bardak mısır unu yavaş yavaş tencereye eklenir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Süt ve mısır unu koyu bir kıvam almaya başlayınca, 3 adet kuru yufka minik parçalara bölünerek tencereye ilave edilir. 5 dakika sonra ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı margarin eklenip, bütün malzemeler güzelce karıştırılır. Geniş bir servis kabına bütün malzemeler alınır. Üzerine dövülmüş ceviz ve pekmez dökülür ve soğuyunca servis yapılır.



Hamburger Ekmeği Tarifi
50 gr margarin
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (küçük)
1 adet yumurta
450 gr un
2,5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam

Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, şeker, yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun.Üzerini örterek 1 saat bekletin. Kabaran hamuru tezgaha alarak havasını çıkartarak yoğurun. Parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerini örtüp ılık bir ortamda 50 dakika mayalandırın.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Kolay Pasta Tarifi
2 paket kedidili bisküvi
2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı granül kahve
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı nutella ((tepeleme))
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı kakao
1 miktar damla çikolata (üzeri için)

Ilık su ile granül kahveyi karıştırın. 20 cm kelepçeli kalıbın kenarlarına streç film döşeyip bisküvilerin boyunu kalıbın kenarlarına göre uçlarından kesin. Bisküvileri teker teker ıslatılarak dik olarak kalıbın kenarlarına döşeyin. Bir katı da altına döşeyin. Ayrı bir kapta süt ile şantiyi çırpın, içine labne ve nutella ekleyip tekrar çırpın. Sırasıyla bir kat bisküvi bir kat krema döşeyin, bu işleme krema bitene kadar devam edin. En üste krema sürüp üzerine damla çikolatalar serpin, üzerinede kakaoyu serpiştirin. 1 gün dolapta beklettikten sonra kelepçeyi kalıptan çıkarın. Streç filmide dikkat ederek çıkarıp pastayı bir kurdele ile bağlayıp servise sunun.


Közlenmiş Kırmızı Biberli Peynirli Patates Salatası Tarifi
Kullanılacak Malzemeler ve Yapılışı

1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
0,5 kg patates
0,5 su bardağı yoğurt
1 adet kırmızı biber
100 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı limon suyu

Patatesleri ve sarımsağı yaklaşık 30 dk kadar haşlayın. Suyunu süzün ve çatal ile ezin. Zeytinyağını, yoğurt, közlenmiş kırmızı biber, beyaz peynir, limon suyu , tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Denenmiş tarifler
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2014, 23:28:34 »
Top Köfte Tarifi

500 g koyun kıyması
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Diğer gereçler
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak

Kıyma çukur bir kaba alınarak üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, bulgur, pirinç, tuz ve baharatlar katılır ve en az 10 dakika yoğrulur.
Köfte harcından bilye büyüklüğü ve şeklinde top top köfteler yapılır.
Hazırlanan köfteler elek içinde unlanıp silkelenerek fazla unları giderilir.
Kulaklı (saplı güveç) tencerenin dibi yağlanıp unlandıktan sonra köfteler döşenir.
Salça 2,5 su bardağı su ile sulandırılır. İçine dövülmüş sarımsak dişleri ile erimiş tereyağı katılıp köftelerin üzerine dökülür.
Kulaklının kapağı örtülerek önce orta kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Not: Pişen üründe köfteler eşit büyüklüktedir. Pirinç ve bulgur tamamen pişmiştir, diriliği hissedilmez. Tabak ısıtıcısındaki servis tabağına konarak yanında patates kızartması ile servis yapılır


 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo