Güzel Tablo

Prostata İyi Gelen Bitki Çayları

Gönderen Konu: Prostata İyi Gelen Bitki Çayları  (Okunma sayısı 1979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Prostata İyi Gelen Bitki Çayları
« : 12 Şubat 2016, 21:58:44 »
Prostata İyi Gelen Bitki Çayları
Erkeklerde prostat bezinin hormonal ya da çeşitli sebeplerden büyümesiyle çevresini sarmaladığı idrar kanalı daralır. İdrar akışını engellemeye başlar. Hastalığın esas tedavi yöntemleri ilaç kullanımı ve cerrahi operasyonlardır. Ancak bazı durumlarda doktor kontrolünde bitkisel ürünlerle tedavi desteklenebilir.


Kabak Çekirdeği Ekstresi


Kabak çekirdeği ekstresi tüm bu minarelleri içeren bir besin kaynağıdır. Kabak çekirdeğinden elde edilen bu ekstrenin prostat büyümesini durdurması ve prostata bağlı şikayetleri azaltması bilimsel olarak da doğrulanmıştır. Kabak çekirdeği kavrulmuş olarak tüketildiğinde beklenilen faydayı sağlamayacağı için kavrulmadan tüketilmesi gerekir.


Çuha Çiçeği Çayı


Prostat bezinin küçülmesini sağlayan bir diğer bitkisel yöntem olan çuha çiçeği çayı da prostat büyümesini engeller. Çuha kökünden 1-2 çay kaşığı demliğe konularak üzerine 300 ml kaynar su dökülür. 5-10 dakika demlendikten sonra gün içerisinde tüketilir.


Kırmızı Yonca Çayı


Prostat büyümesini durdurarak prostat kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerini engellediği yönünde çeşitli araştırmalar bulunur. “İzoflavon" (bir protein türü) içeren kırmızı yonca, idrar akışına katkıda bulunarak prostat büyümesinin sebep olduğu rahatsızlıkları önlemede etkilidir. 4-5 adet kurutulmuş kırmızı yoncanın baş kısmına 250 ml kaynar su eklenerek 15 dakika demlenmesi beklenir. Günde 2-3 fincan içilir.


Cüce Palmiye (Saw Palmetto) Çayı


Başlangıç aşamasındaki prostat bezi büyümesine iyi gelir. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün hazırladığı prostat bezi tedavisinde kullanılan bitkiler listesinde “A sınıfı bitkiler” kategorisinde yer alır. Cüce Palmiye meyvelerinden çay elde edilerek tüketilebileceği gibi kapsül olarak da kullanılabilir. Cüce palmiyenin herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Günde iki fincan tüketilmelidir.


Isırgan Çayı


İdrar akışını artırarak mesanenin boşalmasını ve idrarı tam boşaltamama sebebiyle görülen sık tuvalete çıkma rahatsızlığını azaltır. 2-3 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otu 150 ml kaynarsuda 10 dakika bekletilip süzülür. Günde iki-üç bardak tüketilmelidir.


Yakıotu Çayı


Prostat bezi büyümesini engelleyerek o bölgede enfeksiyon oluşmasını engeller. 1 tatlı kaşığı yakıotu, 1 su bardağı kaynar su ile 10 dakika kadar demlenir. Sabah ve akşam yemeklerden yarım saat önce tüketilir.


Karabaş ve Melisa Bitki Çayı


Homojen olarak karıştırılıp içildiğinde prostat bezi iltihabını engellediği görülür. 1 tatlı kaşığı melisa ile 1 tatlı kaşığı karabaş otu, 100 ml kaynar suda 10 dk kadar demlendirilip günde 3 defa içilir.


Prostat büyümesini engellemek için baharatlı ve asitli yiyeceklerden, alkol ve kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır.
alıntı

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo