Güzel Tablo

35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri

Gönderen Konu: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri  (Okunma sayısı 2725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« : 21 Haziran 2015, 22:45:00 »


Sucuk Köfte Tarifi
500 gram orta yağlı kıyma
Baharatlardan her birinden 1, 5 çay kaşığı
Pulbiber, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, tuz, dağ kekik ve 7 baharat (baharatlardan damak tadınıza göre daha fazla veya daha az kullanabilirsiniz)
Kıvamına göre 2-3 yemek kaşığı galeta unu
2-3 diş sarımsak, rendelenmiş
Sucuk Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı ve diğer malzemeleri bir kaba alıp 10-15 dakika yoğurun. Stretch folyoya rulo halinde sarın ve buz dolabında 2-3 saat dinlendirin, veya 1 saat derin dodurucuya koyun kesmesi daha kolay olur. Orta kalınlıkta dilimlere kesin. Tavaya sıvı yağ ekleyin ve iki yönlü kızartın. Afiyet olsun.








Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2015, 22:48:16 »
Fırında Çöp Şiş Köfte Ve Patates


Köftesi İçin:

400 gram az yağlı dana kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı ufalanmış kuru ekmek
1 adet yumurta
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, kimyon
Baharatlı Patates İçin:

3 adet orta boy patates
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul ve toz biber
Fırında Çöp Şiş Köfte Ve Patates Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle soğan ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz ve diğer köftelik malzemelerle birlikte yoğurma kabına alarak güzelce yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köfteden parçalar koparıp elimizle boru şekline getiriyoruz. Sonra şişe geçirip inceltip uzatıyoruz ve bastırarak şişe yapışmasını sağlıyoruz. Köfteler beklerken patatesleri soyup çok büyük olmayacak şekilde dilimliyoruz. Az sıvı yağ döktüğümüz bir kapta baharatlarla beraber güzelce harmanlıyoruz ve şişe geçiriyoruz. Hazırladığımız şişleri fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 200 derece fırında pişiriyoruz. Arada kontrol edip çeviriyoruz ki her tarafı eşit pişiyor. Sıcak sıcak servis yapıyoruz ve afiyetle yiyoruz :)



Beşamelli Top Köfte


400 gr. Kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
galeta unu
tuz
karabiber
PÜRESİ İÇİN:
4 patates
2 çorba k. Tereyağı
1 su b. Süt
tuz
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2 su b. Süt
2 çorba k. Tereyağı
1 çorba k. Un
tuz
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
kiraz domates ya da 1 domates
Beşamelli Top Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Püresi için,Patatesleri doğrayıp suda haşlıyoruz, tuzunu atıyoruz. Haşlanan patatesi süzüyoruz. Tencereye aktarıp eziyoruz, tereyağını koyup karıştırıyoruz. Sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Gerekirse tuz ilave ediyoruz.
Köftesi için, kıymaya yumurta kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp yoğuruyoruz. Galeta unuyla kıvamını ayarlıyoruz. Köfte harcından minik top şeklinde köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri tavada az yağda çevirerek kızartıyoruz.
Beşamel sosu için, küçük bir tencereye unu ve tereyağını koyup kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca içine sütü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz.
Fırın kabına püreyi yayıyoruz. Üzerine köfteleri diziyoruz, onun üzerine de beşamel sosu döküyoruz. Aralara domates yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın üzerin kaşar rendeleyip tekrar fırına veriyoruz.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2015, 22:53:49 »
Misket Köfteli Nohut


Köftesi için:

300 gram kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2, 5 su bardağı haşlanmış nohut ( 1 kutu hazır konserve kullandım ben )
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Tuz
6 su bardağı sıcak su
10-12 tane arpacık soğan yada 1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Misket Köfteli Nohut Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı bir kaba alıyoruz içine tuz, karabiber ve galeta ununu da ekleyip güzelce karıştırıp minik misket köfteler yapıyoruz ve içine çok az un eklediğimiz bir tabağa alıp köftelerin una bulanmasını sağlıyoruz :)) diğer taraftan bir tencerenin içine ( ben güveç tencere kullandım siz istediğiniz tencerede yapabilirsiniz ) çok az sıvı yağ ekleyip soğanları atıyoruz biraz kavurduktan sonra salçaları da ekliyoruz onuda biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz :)) su kaynadığında içine köfteleri ilave ediyoruz arkasından haşlanmış nohutu da ekliyoruz ( ben vaktim olmadığı için konserve kullandım siz bir gece önceden nohutu ıslatıp ertesi gün düdüklüde 15-20 dk kadar kendinizde haşlayıp kullanabilirsiniz ) daha sonra köfteler pişene kadar pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz :)) pişmesine yakın tuzunu damak tadımıza göre ayarlayıp piştiğinde biraz dinlendirip sıcak sıcak servis ediyoruz :)) deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :))









Kadınbudu Köfte


800 gr yağsız dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Dış kaplama için:

3 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için:

Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Pirinci 1, 5 su bardağı kaynayan suda yavaş şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Kıymanın yarısını tencereye alıyoruz, soğanları rendeleyip kıymaya ilave ediyoruz.
Kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan kıymayı karıştırma kabına alıp, çiğ kıymayı ilave ediyoruz.
İnce doğradığımız maydanozu, yumurtayı, baharatları ilave edip yoğuruyoruz.
En son soğuyan pirinci ilave edip pirinçleri fazla zedelemeden tekrar yoğuruyoruz.
Cevizden büyük parçalara ayırıp köftelere oval şekil veriyoruz.
Köfteleri önce galeta ununa bulayıp çırpılmış yumurtaya bandırıp kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartıp, süzerek tabağa alıyoruz.

AFİYET OLSUN:)











Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2015, 22:57:59 »
Hasan Paşa Köftesi Yapılışı


Köfte malzemesi;

750 gr yağsız kıyma
2 dilim  su ile ıslatılmış  sıkılmış ekmek
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Püre malzemesi;

3-4  adet orta boy haşlanmış patates
Yarım  çay bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Diğer;

 2 orta boy domates kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış
1,5 – 2  su bardağı  kadar kaşar  peyniri rendesi
Sosu için;

Yarım yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı  kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
3-4  bardak su ( et suyu varsa tercih edilir)
Hasan Paşa Köftesi Yapılışı Tarifi'nin Yapılışı
Merhabalar,

Tadı tuzu yerin de şöyle güzel bir köfte yapmaya ne dersiniz.”Hasan Paşa Köfte ” yapmak isteyenler ile hadi başlayalım….

İlk önce patateslerimizi yıkayalım ve haşlayalım..patateslerimiz haşlanırken biz köftelerimizi hazırlayalım…

Soğanı rendeleyelim acı suyunu sıkalım..ekmeğimizi su ile ıslatalım ve  avucumuz da sıkalım sonra da sıkılmış ekmekleri ufalayalım…ekmeğimizi soğanımızı tuzumuzu ve karabiberimizi bir borcama koyalım köftelik kıymamızı da alarak hepsini bir 10 dakika kadar yoğuralım yoğurma aşamasın da ellerimizi sıvı yağ ile yağlayarak  kıymamızı  yoğuralım ki kıymayı toplayabilelim…kıymayı tabiri yerinde ise çürütelim tüm malzemeler birbiri ile tanışsın kaynaşsın…köfte olacak kıyma şimdi sırasını beklesin bir taraftan da dinlensin…

Haşlanmış patatesleri soyalım  ezecekle patatesleri  ezelim yada  rende ile rendeleyelim… Ezilmiş patateslere ısıtılmış süt ilave edelim tuzunu ve karabiberini de ekleyerek püre yapalım…

Kaşarları rendeleyelim…

Domateslerin kabuklarını soyalım zar gibi küp küp doğrayalım…

Şimdi doğranmış domatesleri borcamın altına yayalım..Domateslerin üzerine köftelerimizi yerleştireceğiz..

Dinlenmiş köftemizi alalım  köfteyi 10 eşit parçaya bölelim….Köftelerin ortasını çukurlaştıralım çanak gibi yapalım köftelerin  ortasında bir çukur oluşturalım küçük köfte kaselerimiz olsun….resimlerden görebilirsiniz..

Köfte çanaklarının ortalarına 1 bardak kaşar peyniri  rendesini eşit  paylaştıralım.. köftelerin en üstüne de elimizde yuvarlayıp yatsılaştırdığımız pürelerimizden kapak  gibi yapalım ve köfteleri kapatalım..köfteler hazır..siz isterseniz püreyi krema torbası ile helezon şeklin de yada şekilli olarak  da sıkabilirsiniz…

Fırınımızı 180-200  derece arasında orta ısıya  ayarlayalım fırınımız ısınmaya başlasın…

En son aşama ya geldik köftenin sosunu hazırlayacağız..bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım içine de unumuzu ekleyelim ve hafif kavuralım kokusu çıksın salçamızı ekleyelim bir  2-3  dakika  kadar kısık ateşte salçayı da kavuralım şimdi varsa 3-4 bardak  et suyumuzu yoksa normal suyumuzu ekleyerek salçayı açalım  tuzumuzu karabiberimizi de ekleyelim  bir 3-4 dakika kadar da salçamızı  fokurdatalım …sosumuz hazır…

Hazırladığımız sosu bir  cezveye alalım ve  köftelerin aralarından borcama  dökelim… Yemeğin sosu suyu köftelerin üstüne çıkmamalı  buna dikkat edin…resimlerden görebilirsiniz…Kabı sıcak  fırına sürüp  köfteleri 40  dakika kadar pişirelim son 5 dakikasın da borcamı fırından çıkartalım köftelerin üzerine kalan yarım su bardağı  kaşar rendesini de  serpelim ve köfteleri  tekrar 5 dakika fırına sürelim kaşarlar köftelerin üzerin de  erisin ama çok da sertleşmesin..köfteler pişti fırından alalım …..sıcak sıcak sosu ile beraber tabağa alarak  servis yapalım…

Pişirme süresi ve ısısı fırından fırına değişir …lütfen siz normal de fırın da  köfteyi nasıl pişiriyorsanız o şekilde pişirin ısı ve zaman size kalmış :)))))) ….

Sosa un eklemek istemez iseniz  sosunu sadece salçayı sulandırıp tuz karabiber ekleyerek de yapabilirsiniz..

Ben tarifi Allah rahmet eylesin  AMİN Tuğrul Şavkay beyin tariflerinden öğrenmiştim ..kendisi köfteleri anlattığım şekil de sos da dahil hazırlıyor fakat  arasına kaşar koymuyordu ben onun tarifine  bir fark olarak ortasına kaşar ekliyorum…

Afiyetler olsun…hoşçakalın.












Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2015, 23:05:43 »
İnegöl Köfte Yapımı


Yarım kg orta yağlı dana kıyma
1-2 dilim (su ile ıslatılmamış) rondoda çok küçük çekilmiş kuru halde ekmek
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 adet orta boy rende ile rendelenmiş soğan (rondoda çekmeyin çok sulanıyor)
1 yemek kaşığı süt tozu ( nescafe kreması cofee mate)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kavram yağı ( kasabınız bilir kıyma alırken isteyin size çekip versin çekilmeden alırsanız da rondoda çekebilirsiniz mahsuru yok ben rondoda çektim mesela)
İnegöl Köfte Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Merhabalar,

Kıymayı, rondo da çekilmiş ekmeği, baharatları ve süt tozunu derin bir yoğurma kabına alın kıymayı bir 10 dakika iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymanın üstüne karbonatınızı ekleyin üzerine limonu sıkıp karbonatı köpürtün ve kıymayı tekrar yoğurun. .

Şimdi kuru soğanı rendede rendeleyin suyunu sıkın, suyunu sıktığınız soğanın kalan peltesini küçük bir süzgece koyun ve akan suyun altında yıkayın tekrar suyunu sıkın ve köftenize ekleyin, yumurtanın sarısını da ekledikten sonra kıymanızı iyice yoğurun.

Yoğrulan kıymayı kapaklı bir tencereye koyun ve buzdolabına yerleştirin.
1 gece buzdolabında beklesin.

Ertesi akşam dolaptan çıkarın yine yoğurun istediğiniz şekli verin (ben biraz alıp iki avcumun içinde uzun bir rulo yaptım tezgaha koyup bıçakla kestim aslına benzesin diye ben böyle bir şekil tercih ettim)

Tavanıza yağ koymadan ızgara olarak pişirin. (zaten köfte yağını tavaya verecek resimde de görebilirsiniz ben yağ koymadım ama köfteler yağlarını verdiler)

Not: Pişirirken tavayı sallayarak pişirin daha güzel pişer maşa ile çevirmeyin iki de bir, bir ileri, bir geri tavanızı sallayarak pişirin. Bol bol tavanızı sallayın.

Kavram yağı İnegöl köfteye lezzetini veren yağdır koymam derseniz siz bilirsiniz. . Ama dışarıda yediğiniz köfteye benzesin istiyorsanız koymalısınız.
Ama dedimya siz bilirsiniz tercih meselesi.

Kavram yağı olduğu için köftenizi sıcak sıcak tüketin bu nedenle köfteler pişerken patates mi kızartacaksınız, salata mı yapacaksınız, pilavınız mı demlenecek hepsini yapıp sofrayı da kurup köfteleri öyle pişirin.

Neden : Kavram yağı bekledikçe katılaşan bir yağdır o nedenle köfteler bekledikçe içinde donacaktır yiyeceğiniz kadar taze taze pişirin. Dışarıda yediğiniz İnegöllerde biraz beklesin şekilleri değişir değil mi ?işte onlarda da kavram yağı var da o nedenle. .

Ben kimyon eklemedim eklemek isterseniz 1 çay kaşığı kimyon ekleye bilirsiniz.

Soğanı neden sıkıp tekrar yıkıyoruz soğanın acı suyunu ve kokusunu hiç bir şekilde istemiyoruz sadece kendisini istiyoruz.

Afiyetler olsun.












Patatesli Parmak Köfte


500 gr kıyma
1 tane büyük boy haşlanmış patates
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karbonat (mutlaka ekleyin)
1´er çay kaşığı tuz, kimyon, pulbiber
1 yumurta
İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz
 

Patatesli Parmak Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Soğan ve haşlanmış patatesi uygun bir kabın içine rendeleyin. Kıymayı ve diğer malzemeleri ilave edin ve özleşene kadar yoğurun, bir saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Kıyma harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, uzun ince rulo sekli verin ve parmak uzunluğunda kesin. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve köfteleri iki taraflı kızartın. Afiyet olsun.

NOT: Rulo şekli verilirken zorlanma olursa sıvıyağ ıle elinizi hafif yağlayın. Ek olarak her ülkede patates aynı olmadığı için farklılık gösterebilir,  benim kullandığım patates çok sert bir patates olduğundan harcımı tutmuştu.





Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2015, 23:17:35 »
Acem Köftesi


500 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı ince bulgur
1 kg yakın küçük boy patates
1 tane kuru soğan
2 çay kaşığı kekik veya zeytirun
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı salça
ince kıyılmış maydanoz
1 yumurta (isteğe bağlı, ben kullanmadım)
Acem Köftesi Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı uygun bir kaba alın, ayıklanmış ve yıkanmış bulguru ve pirinci, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı kekik veya zeytirun, tuz ve karabiber ekleyerek hepsi özleşene kadar yoğurun (ne kadar uzun yoğrulursa o kadar iyi olur). Kıyma harcından küçük parçalar alınır ve yuvarlanır (köfteler patateslerin büyüklüğünde olması lazım). Tencereye sıvı yağ ve salçayı ekleyin biraz kavurun ve 5-6 bardak su ilave edin. Karabiber, 1 çay kaşığı zeytirun veya kekik ve tuzunu atin. Patatesleri ve köfteleri ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirin (Köftelerin fazla dağılmaması için fazla karıştırmayın bende köftelerin biraz dağılmıştı). Afiyet olsun.






İskender Tadında Köfte


1 tane pide
Köfte için:

300 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
Yarım çay bardağı galeta unu
Maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Köri
Pul biber
Domates sosu:

Tereyağı ve 2-3 domates
İstenirse konserve sosta kullanılabilir
Kekik, tuz
Yoğurt sos:

1 kase yoğurt
Üzeri için;

Tereyağı
İskender Tadında Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Köfte için soğan rendelenir. Yumurta, galeta unu baharatlar ve kıyma, ince kıyılmış maydanozla iyice yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir.
Domates sosu hazırlanır. Tereyağı kızdırılır tuz, kekik ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulur küp şeklinde ufak doğranır, ilave edilir. İyice sos olana kadar pişirilir. Sos da hazır olunca yoğurt sosu hazırlanır. 1 kase yoğurt iyice çırpılır. Köftelere ince uzun şekiller verilir ve kızartılır. Diğer taraftan pide ufak ufak doğranır, istenirse fırında biraz kızartılır. Servis tabağına ilk önce pideler koyulur sonra yoğurt sosu dökülür. Ardından domates sosu daha sonra köfteler ve en son istenirse tereyağı eritip üzerine gezdirilir. Kızarmış biberlerle süslenir. Afiyet olsun.

Fırında Rulo Köfte Tarifi



Köfte malzemesi:

1 kg kıyma
3 orta boy soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber, tuz
İç malzemesi:

3 adet patates
2 adet yumurta
1 küçük konserve havuçlu bezelye
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Sos malzemesi:

1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
Fırında Rulo Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Geniş bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, robottan geçirdiğimiz bayat ekmeği, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım.
Düz bir zemine yağlı kağıt üzerine resimdeki gibi bir santim kalınlığında yayalım.

Küp küp doğradığımız patatesleri haşlayalım süzgeçten geçirip geniş bir kaba alalım, haşlanmış yumurtayı da doğrayıp içine alalım, havuçlu bezelyeli konservemizin de suyunu süzüp havuçlar iriyse ufaltıp diğer malzemelerin içine katalım en son rendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştıralım. Karıştırırken kaseyi alttan tutup sallayarak karıştırdın böylece patatesler ezilmez.

Hazırladığımız iç malzemeyi köfte harcının üzerine resimdeki gibi dökelim ve elimizle düzeltelim.

Rulo şeklinde kapamak için resimdeki gibi kapatıp rulo yapın elinizi ıslatırsanız daha kolay olur.
Arada ıslatılmış bıçak ile iki veya 3 parmak kalınlığında dilimleyin.

Sos için tavada salçayı sıvı yağda kavurup içine kekik ilave edin üzerine kaynar 2 su bardağı su ilave edip bir taşım kaynatın.
Sosu dilimlenmiş köftenin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.





















« Son Düzenleme: 21 Haziran 2015, 23:20:12 Gönderen: kardelen »

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2015, 23:46:39 »
Güveçte Kaşarlı Köfte


300 gram kıyma
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Kaşar peyniri
Tuz
Kekik
Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Kıyma ile bildiğiniz ve sevdiğiniz usul köfte yoğrulur. (Köfte harcı ile de olabilir, ben öyle yaptım.) Yuvarlak şekil verilir. Patates ve havuç soyulup kuşbaşı doğranır. Sıvı yağda kızartılır. Kağıt üzerine alınıp fazla yağı emdirilir, daha sonra güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerlerine tuz ve kekik serpilir. Buyuk bir fırın kabına da koyabilirsiniz ama bu şekilde servisi daha güzel oluyor. Top köfteler de (çiğ olarak) patates ve havuçlarla güveç kaplarına paylaştırılır. Başka bir kasede kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler, yine iri doğranmış biber ve salça, 1 bardak suyla karıştırılır. Kaşık ile güveç kaplarına paylaştırılır. 200 derecelik sıcak fırına koyulup 40 dakika kadar pişirilir. Fırının kapağı açılıp kaşar rendesi serpilir. Izgara ayarında, kaşar kızarana kadar, sadece 2- 3 dakika tutulup fırından çıkarılır.Bu tarife 1 iri patlıcan da ilave edebilirsiniz. Patlıcanı da kuşbaşı doğrayıp kızartacaksınız. Çok daha güzel oluyor. Afiyet olsun.








Pratik Beyti Tarifi


300 g orta yağlı kıyma (dana kıyma kullandım)
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu( ekmek kırıntısı)
1 yumurta
kimyon
karabiber
yarım yemek kaşığı salça
tuz
2 adet lavaş ( fırınlarda yapılanlardan)
üzerine;

salçalı sos( tereyağ, salça, su)
Pratik Beyti Tarifi'nin Yapılışı
Kıymamızı yoğuracağımız kaba alıyoruz. Üzerine sarımsağı rendeliyoruz, isterseniz soğan da ekleyebilirsiniz. Galeta ununu baharatı salçayı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra uzun rulolar yapıp fırında pişiriyoruz.
lavaşı tezgaha alıyoruz ortasına köfteyi koyuyoruz ve rulo yapıyoruz. 3-4 parmak kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine sıralıyoruz Üzerine fırçayla yağ sürüyoruz ve fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz. Üzeri için salçalı sos yapıyoruz. Tereyağını tavaya alıyoruz, salçayı da ekleyip kavuruyoruz. 2-3 yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırıyoruz. Salçaya göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Fırından çıkardığımız beytileri tabağa sıralıyoruz, tabağın ortasına yoğurt ekliyoruz. Beytilerin üzerine salçalı sos gezdirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.



Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2015, 23:59:52 »
Patlıcanlı Köfteli Kebap


4-5 adet orta boy patlıcan
domates
yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça(üzeri için)
köftesi için

250 gr kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu(bayat ekmekde olur)
3 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 adet kuru soğan(ince doğranmış)
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
Patlıcanlı Köfteli Kebap Tarifi'nin Yapılışı
Yoğurma kabımızın içerisine köftelik malzemeleri alıp yoğuralım köfte şekli verelim.
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup yuvarlak dilimleyelim.
Tavamızın içerisinde az yağ da patlıcanları ve köfteleri iki taraflı kızartalım(2 dk kızartılması yeterli, fırında da pişecek)
Kürdana bir patlıcan, bir köfte, bir patlıcan,bir dilim domates ve bir dilimlenmiş yeşil biber batırıp tepsiye dizelim. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.1 tatlı kaşığı salçayı 1.5 çay bardağı sıcak su ile çırpalım ve kebabımızın üzerine dökelim. 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim, yanında ayran ve pilav ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun



Köfteli Krep Sarma


Krep malzemeleri;

1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Köfte malzemeleri;

300 gr köftelik kıyma
1 küçük soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber, kimyon, tuz
Köfteli Krep Sarma Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle krepleri hazırlıyoruz. Sütle unu karıştırıyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu da ilave edip iyice çırpıyoruz. Tavaya 1 damla yağ damlatıyoruz ve peçeteyle tavanın her yerine sürüyoruz. Krep hamurundan 1 kepçe döküyoruz ve tavayı sallayarak her yerine yayılmasını sağlıyoruz. Arkalı önlü pişiriyoruz. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz. (4 büyük krep oluyor)

Köftelik malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Krebimizi genişçe bir tabağa yayıyoruz. Krep boyutuna uygun şekilde köfteyi yuvarlıyoruz. Ortasına koyup rulo sarıyoruz. Dilimliyoruz ve kat yerine kürdan batırıp fırın tepsisine kesilen yeri yukarı gelecek şekilde sıralıyoruz. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi serpip eriyinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.






Kiremitte Soslu Köfte Tarifi


600 gr kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta
Bayat ekmek içi (kurutulmuş ekmek içi de olur)
Maydanoz
Tuz
karabiber
pul biber
Sosu için;

2 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz ve karabiber
veya mevsimi değilse hazırladığınız kışlık domates sosunu kullanabilirsiniz.

Üzeri için;

Kaşar peyniri rendesi
Kiremitte Soslu Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Soğan ve sarımsak, maydanoz ve yumurtayı rondoya alıp güzelce parçalıyoruz. Yoğurma kabına kıymayı alıp üzerine robottan geçirdiğimiz malzemeler ve bayat ekmek içi ile tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz. Köfteyi isteğimize göre şekillendiriyoruz. Üzerini streç film ile kapatarak 2 saat dinlenmesi için buz dolabına kaldırıyoruz. (zamanınız yoksa bekletmeseniz de olur) Sos için domatesleri rendeliyoruz. Bir tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak domatesleri üzerine ekliyoruz. Domatesler biraz piştiğinde salça, sarımsak ve baharatlarını ilave ederek karıştırıyoruz. Üzerine yarım su çok az miktarda su ekleyerek biraz pişiriyoruz. Ya da bunun yerine yazdan hazırladığınız hazır domates sosunuz varsa üzerine az su ekleyerek kaynatıyoruz. Dinlenen köfteleri tavaya alarak sıvıı yağda iki taraflı olarak kızartıyoruz. Fırına da süreceğimiz için çok pişmesine gerek yok. Köfteleri güveç kaplarına alarak üzerine hazırlamış olduğumuz domates sosunu boşaltıyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekip üzerleri kızarmaya başladığında kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpiyoruz. Peynirler eriyene kadar fırında tutarak fırından alıyoruz. Sıcak olarak yanında pilav ile servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Bu ölçü ile yaklaşık 28 tane köfte hazırladım, büyüklüğüne göre değişir ama 5 kişi için gayet yeterli oluyor.






Yufkalı Köfte


2 adet yufka
300 gr kıyma
2 yemek kaşığı ekmek içi
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
kimyon, karabiber, tuz
az salça
maydanoz
üzeri için dilerseniz domates sosu
Yufkalı Köfte Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce köftemizi hazırlıyoruz Kıymanın içine ekmek içini ekliyoruz. Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Yumurtayı da kırıyoruz ve salçayı, baharatları da ekleyip iyice yoğuruyoruz.Yufkayı tezgaha seriyoruz ve hafif yağlıyoruz. Yarıya yakın kısmını kapatıp yarım daire yapıyoruz. Uzun kısmına kıymanın yarısını yayıyoruz. Fotoğraflardan da rahatlıkla görebilirsiniz. Rulo yapıp 2 parmak kalınlığında kesiyoruz. Çöp şişlere kestiğimiz yer yukarıda kalacak şekilde diziyoruz. Üzerine yağ sürüp fırına veriyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ben önce düşük ısıda pişirdim daha sonrada kızarması için ızgara konumunu getirdim. Üzerine de dilerseniz domates sos, dilerseniz de sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapıyoruz. Domates sos için ise, 2 domatesi rendeleyip çok az yağda kavurarak 1 tatlı kaşığı kadar salça ve az karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

cahidejibeğin sayfasında görüp değişiklikler yaparak denediğim bir tarif…








Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi)


1 kg patates(yaklaşık 4-5 adet)
250 g kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2,5 dilim ekmek içi
Yeteri kadar maydanoz
Tuz, nane ve kimyon
 
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tarifi'nin Yapılışı
Patatesi rendenin en ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün.İçine soğanı rendeleyin ve o da ince tarafla rendelenecek. İçine geriye kalan malzemeyi ilave edin. İyice yoğurun, tüm malzeme birbirine karışsın.
Derince bir tava ya da tencereye bolca yağ dökün. Yuvarladığınız köfteleri içine atın. Ellemeyin kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır. İyice kızarınca kağıt havluya çıkarın. Sıcak veya soğuk servis yapın…



Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #8 : 22 Haziran 2015, 00:06:55 »
Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi


600 gr tavuk kıyma(göğüs etinden tek çekilecek)
1 su bardağı çekilmiş kuru ekmek
1 çay kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
İç malzeme;

2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Panelemek ve kızartmak için;

1 yumurta
Galeta unu
Ayçiçeği yağı
Kaşarlı Tavuk Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Tavuk köfte için tüm harç malzememizi yoğurtma kabımıza alıyoruz. Tüm malzeme özdeşlene kadar yoğuruyoruz. Tavuk köftenizi en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Kasap naylonu veya strech filmi masanıza alın, yarısına tavuk harcınızı yayın (eliniz arada bir bir kaseye hazırladığınız suya batırın), filmin kalan yarısını harcınızın üzerine kapatın, elinizle veya merdane yardımıyla tavuk harcınızı 3 mm ye kadar inceltin. Harcın üzerine kapattığınız naylonu açın, geniş ağızlı bir bardak yardımıyla tavuk harcınızdan daireler kesin (ben bu işlemi naylonum küçük olduğu için 2 kez yaptım).
Her bir daire içine kaşar rendesini arzu ettiğiniz miktarda koyun, üzerine diğer daireyi kapatarak, kenarlarını hafifçe bastırın.Köftelerinizi önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Köfte seviyesinde kızartma yağınızı tavanızda kızdırın, köftelerinizi kızartın.
Sıcak servis yapın, afiyet olsun.




Pideli Köfte


Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
Kimyon, karabiber, tuz
Yarım kilo yoğurt
Lavaş pidesi veya tırnak pidesi
Sos için;

2-3 kaşık tereyağı
Kırmızı toz biber
Pideli Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Kıymaya, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharat ilave ederek normal köfte yoğurun, köftelere parmak şekli verip yağda kızartın. Servis tabağına tırnak pidesini küçük kareler şeklinde keserek koyun. Üzerine yoğurt dökün. Yoğurdun üzerine kızartılan köfteleri koyup, tereyağlı, kırmızıbiberli sos gezdirin.

Not: Pide yerine normal ekmeği ince dilimler halinde kızartıp koyabilirsiniz. Köfteyi ekmeksiz sevenler ekmek miktarını azaltabilirler.

Patates Püreli Köfte Tarifi


1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates püresi için

2 orta boy patates
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
Köftesi için:

500 gr çekilmiş et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş)
1 adet yumurta
karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz
Patates Püreli Köfte Tarifi'nin Yapılışı
Köfteyi hazırlayalım. çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun. Daha
sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki gibi bardak şeklinde şekillendirin. 190 derede ısıtılmış fırında köfteler hafif kızarana kadar pişirin. Bu arada patates püresini hazırlayın.

Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin. Üzerine süt, tereyağı, tuz ve kaşar peynirini ekleyerek iyice harmanlayın.

Hafif kızaran köfteleri fırından aldıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun.

1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün. Son olarak köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırına tekrar sürülür. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

 

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 35 Farklı Pratik Köfte Tarifleri
« Yanıtla #9 : 26 Temmuz 2015, 23:23:30 »
İsveç Köftesi


kadar dışarıda satılan besinler lezzetli de olsa, hiçbir şey evde hazırlanmış bir yemeğin yerini tutamaz. İsveç’in dünya mutfağına hediyesi olan İsveç köfte, düşük yağ, yüksek protein içeriği ve yumuşak, iştah acıcı lezzeti ile, oldukça sağlıklı bir yemektir. Hemen hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemek olan İsveç köftesi, aynı zamanda oldukça doyurucudur. Köftenin lezzeti sosundan gelmektedir .
MALZEMELER

1 bütün yumurta
1 büyük kuru soğan
1 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi
Yarım su bardağı süt
600 gram az yağlı kıyma
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar baharatları
Zeytinyağı

Sosu İçin Malzemeler

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişasta
250 ml et suyu
2 yemek kaşığı krema
Tuz, nane ve karabiber.

YAPILIŞI
Bayat ekmek içleri ufalanır ve süt ile ıslatılarak bekletilir. Varsa blenderda soğanlar ve sarımsaklar geçirilir, yoksa rendenin en ince bölmesi ile rendelenir. Ekmek içleri ile, malzemeler karıştırılır.
Ardından az ya da orta yağlı dana kıymayı, bir kaba alın. Hafifçe yoğurduktan sonra 1 bütün yumurta, isteğe göre tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar, bayat ekmek içi ve soğan sarımsak eklenir.
Yoğurma işlemine başlanır, uzun sürse de malzemelerin hepsinin birbirine karıştığından emin olmanız önemlidir. Ardından bir üzümden daha büyük şekilde küçük küçük köfte yapın. Köfteleri 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Seçtiğiniz bir tavaya yağı koyun ve köfteleri kızartın. Köfteleri yüksek ateşte ve her yeri pişecek şekilde kızartmak, lezzet açısından oldukça önemlidir.
Son aşama olan sos hazırlama işlemi için, yağı sos tenceresine alın. Unu ekleyip rengi değişene kadar kısık ateşte kavurun. Ardından et ya da et bulyon suyunu yavaşça una ekledikten sonra, nişastayı da ekleyin ve dipten durmadan karıştırın. Gerekirse el mikseri ile topaklanmayı önleyebilir, daha pürüzsüz bir lezzet elde edebilirsiniz. Ardında baharatlar, tuz ve kremayı ile edin. Sunumunu yaparken köftelerin üzerine sosu ekleyin.
Yanında makarna, pilav, püre ya da kırmızı şarabı lezzetle tüketebilirsiniz.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo