Güzel Tablo

SODALI MİLFÖYLÜ BÖREK

Gönderen Konu: SODALI MİLFÖYLÜ BÖREK  (Okunma sayısı 942 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
SODALI MİLFÖYLÜ BÖREK
« : 03 Mayıs 2014, 15:26:22 »


12 yaprak milföy
3 adet yufka
1 kalıp yağsız sert beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Harcı için:
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ

Buzluktan çıkmış milföyler yumuşayınca oklava ile önce 6 yaprağı tek tek biraz inceltilip yağlanmış tepsinin tabanına aralıksız döşenir üzerine yağlı harç sürülür,üzerine 1,5 yufka parçalanıp döşenir yine harç sürülür. Üzerine peynir maydanoz karışımı serpilir. Kalan yufka da parçalanıp, peynirli karışımın üstüne döşenir yine harç sürülür en üstüne kalan milföyler yine oklavayla inceltilip döşenir harcın kalanı da üzerine sürülür. dilimlenip 175 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

alıntı..

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo