1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Kuş üzümü
1 limonun kabukları ve suyu
1 bardak su
1 bardak yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle bu keki pişirme konusunda ilham veren Sevgi Karataş’a teşekkürü bir borç bilirim.
Bu kek perhiz yaptığım esnada canımın kek çekmesi ile tamamen tesadüfi oluştu. Bu nedenle şeker ve yağ eser miktarda
Yumurtanın beyazı şeker ile iyice çırpılır. Üzerine sarısı da eklenir ve çırpılır. Sıvı malzemeler, su, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu eklenir. Kuş üzümleri de eklenir. Yine eser miktarda zeytinyağı eklediğimiz kek kalıbına kek hamurumuz dökülür. Kek kalıbı uygun bir tencereye yerleştirilir ve kalıbın yarısına gelecek şekilde su ilave edilir. Tencerenin üzeri temiz bir mutfak havlusu ile kapatılır. Üzerine kapağı örtülür. Su buharının kekimize düşmemesi için böyle bir önlem mutlaka alalım. Tencerede bu usulde pişen kekler yumuşacık oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Yine kürdan testi ile kontrol edilir. Yaklaşık 20-25 dakika da pişmiş oluyor. Doğaçlama gelişen bu tarifi perhizdeki arkadaşlarımın denemesini tavsiye ederim. Pişen kekimizin üzerine kakao serpilir. Afiyet olsun.
Yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, mutfağınız bereketli olsun.
alıntı