Güzel Tablo

Hangi yemeğe hangi baharatı kullanmalıyız ?

Gönderen Konu: Hangi yemeğe hangi baharatı kullanmalıyız ?  (Okunma sayısı 1605 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Hangi yemeğe hangi baharatı kullanmalıyız ?
« : 22 Temmuz 2013, 00:20:51 »
Hangi yemeğe hangi baharatı kullanmalıyız ?

Dondurulmuş ya da yağda korunmuş baharatlar ve otlar, aromalarını verdikleri yemeklerin tadını artırıyor. Onlarla lezzet oluşturmanın sırları, hangi yemeğe hangi otun veya baharatın yakışacağını bilmekten geçiyor.
Baharatlı ve kokulu otlar; fesleğen, tarhun otu, maydanoz, sarmısak, karabiber, köri, kişniş, kimyon, tarçın, kırmızı biber ve safrandır. Bu otların değişik sebzelerle uyumu da değişik oluyor. Pancara dereotu, patatese fesleğen, domatese kekik yakışabiliyor.

SEBZELERİN BAHARAT VE OTLARLA UYUMU
Enginar - Tarhun otu
Patlıcan - Mercanköşk, kekik, maydanoz
Pancar - Dereotu, maydanoz
Havuç - Maydanoz, sarmısak, kişniş
Bakla - Kekik, maydanoz
Şalgam - Maydanoz
Bezelye - Dereotu
Patates - Fesleğen, maydanoz, defne
Domates - Fesleğen, kekik, maydanoz

BAHARAT SEÇİMİ

Sebze ve et yemeklerinizin daha lezzetli olmaları için baharat katmaktan kaçınmayın. Özellikle sebze yemeklerinizde lezzeti dengelemenin koşulları vardır. Örneğin:
* Fazla tuzlamayın; çünkü sebzeler mineral tuzlar açısından yeterince zengin gıdalardır.
* Biberi ölçülü kullanın; çünkü biberin acısı bütün aromaların üzerine çıkar.
* Bir tutam şeker, bir kaşık bal ve meyva, sebzelere eşlik edebilir.
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2013, 11:04:35 Gönderen: mavi »

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo