Patlıcan Köftesi Tarifi
1 adet bostan patlıcanı
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim ıslatılıp sıkılmış
ekmek içi
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, pulbiber, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patlıcan Köftesi Yapılışı
PATLICANI tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayın. Daha sonra sıvıyağda kızartıp kağıt havluya çıkarın. Fazla yağı gittikten sonra, servis tabağına alıp ikram edin.
Patlıcan Böreği Tarifi
3 adet yufka
2 adet patlıcan
Yarım limonun suyu
200 gram tereyağı
250 gram un
1 su bardağı süt
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram rendelenmiş beyaz peynir
6 adet yumurta, tuz
Servis için:
Döner dilimleri
Patlıcan Böreği Yapılışı
PATLICANLARI közleyip kabuklarını soyduktan sonra, kararmalarını önlemek için limonlu suya koyun. Beşamel sos için, tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca kaşar peynirini ve beyaz peyniri ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yumurtaları iyice çırptıktan sonra karışıma ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanı süzüp doğrayarak bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosun yarısını ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini tepsiye yerleştirin. Üzerine patlıcanlı harçtan dökün. Kalan yufkaları da tepsiye yerleştirip aynı şekilde hazırlayın. Ayırdığınız beşamel sosu böreğin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip, üzerine bir parça döner koyarak servis yapın.