Güzel Tablo

Bademli Ekmek Tarifi

Gönderen Konu: Bademli Ekmek Tarifi  (Okunma sayısı 626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Bademli Ekmek Tarifi
« : 27 Nisan 2014, 02:34:36 »


4 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağından biraz az su
Bir tutam tuz
Yarım paket yaş maya
3 çorba kaşığı tozşeker
1 avuç kadar tuzsuz file badem
Bademli Ekmek Yapılışı
Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Ele yapışmaması gerekir ancak fazla da sert olmamalıdır. Bu nedenle hamurun kıvamına göre un miktarı arttırılıp azaltılabilir). Yapılan hamura bademden 1 çorba kaşığı kadar katıp, tekrar yoğurun. Hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, istediğiniz şekli verin. Üzerine fırça yardımı ile su sürüp, kalan bademleri serpin. 2 saat kadar mayalandırmaya bırakın. Mayalanma sonucunda, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırından alınca, üzerine hafif nemli bez örtüp, ekmeğin kabuğunun yumuşamasını sağlayın.
alıntı.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo