Güzel Tablo

Ülser ve gastrit kanser yapar mı?

Gönderen Konu: Ülser ve gastrit kanser yapar mı?  (Okunma sayısı 1745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ülser ve gastrit kanser yapar mı?
« : 27 Ocak 2014, 20:01:51 »


Ülser ve gastrit kanser yapar mı?

'Nasıl olsa geçer' diyerek hep savsaklayan ülser ve gastrit, rehabilitasyon edilmediğinde kansere dönüşüyor. Prof. Dr. Ziya Mocan, mide kanserinin ölümcül olduğunu söylüyor.

Son senelerde sıkça duyduğumuz mide kanseri, sıhhati tehdit ediyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, mide kanserinin bir hayli sebebi olabileceğini belirtirken; rehabilitasyon edilmeyen ülser vegastrit gibi hastalıkların da kansere dönüştüğünü vurguluyor. Prof. Dr. Mocan, mide kanseri oluşumunu şöyle anlatıyor:

UZUVLARA DAĞILIYOR

"Kontrolsüz ve hızlı ayrılan anormal bir hücrede başlar. Aşırı ayrılma ile sayıları artan anormal (kanser) hücreler ur dediğimiz kitleyi oluşturur. Çevre dokulara ve uzuvlara dağılabilir. Hastalık ilerledikçe uzak uzuvlara dağılıp metastaz dediğimiz kitlelere kapı aralar." Mide kanserinin belirtileri arasında; ağrı, yanma, şişkinlik, erken doyma, dolgunluk hissi, iştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, kilo kaybı bulunuyor. Urun midenin girişini tuttuğu olgularda yutma güçlüğü, çıkışını tuttuğunda bulantı ve kusma oluyor. Tanı, endoskopi ile konuluyor. Cerrahi operasyon sonrası kemoterapi ve radyoterapi de uygulanabiliyor.

RİZİKO ETKENLERİ

Mide kanserinde riziko etkenleri şöyle: Cinsiyet, erkek İleri yaşlarda daha yaygın görülür. Sigara, mideye büyük zarar verir. İçki Tütsülenmiş, tuzlanmış, kızarmış yiyeceklerin tüketimi Ailede kanser olması Mide polipleri Helicobakteri enfeksiyon B12 vitamini eksikliği

SAVUNUCU KALKANLAR

Turunçgiller, yeşil sebzeler, domates, çilek, kuşburnu, maydanoz, karalahana, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil sivribiber, karnabahar mide kanserine karşı savunur.
Armut, elma, muz, incir, barbunya, kırmızı ve yeşil mercimek, badem, yer fıstığı, ceviz, kestane, kepek ekmeği gibi lifli besinler tüketmeye özen gösterin.
Günde 2 bardak yeşil çay içmeniz midenizi savunmada tesirli olacaktır.
Tütsülenmiş yiyeceklerden ve turşulardan uzak durun.
Çilekte, kirazda bulunan bileşenler bilhassa mide kanserlerinden savunmada yardımcı olur.
Sarımsak, hububatlar, lahana, bürüksel lahanası, brokolide bulunan fenolik asitler kansorejen maddelerin tesiri azaltır ve savunur.
Salam, sucuk ve bir takım pastırmalardan uzak durmak gerekir. Beklemiş veyahut iyi saklanamamış hazır gıdalar yenmemelidir.

ACI DA YARARLI

Midesinde veya on iki parmak bağırsağında ülseri olmayanlara kederli gıdalar iyi geliyor. Kederli biber kanserden savunuyor. O nedenle de Güneydoğu Anadolu'da çok fazla kanser olayı görülmemektedir.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo