Güzel Tablo

salata tarifleri

Gönderen Konu: salata tarifleri  (Okunma sayısı 1102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
salata tarifleri
« : 16 Mayıs 2014, 22:26:25 »
Mimoza Salatası Tarifi

Kullanılacak Malzemeler ve Hazırlanışı

Göbek marul (1 adet)
Yumurta sarısı (1 adet-katı-rendelenmiş)
Semizotu (1/2 demet)
Roka (1/2 demet)
Sarı biber (2 adet)
Beyaz peyniri (100 gr)
Vinegret sos veya Anadolu sos

Göbek marul kökü kesilerek, yeşilliklerle beraber iyice yıkanır. Yumurta haşlanıp sarısı çıkartılır ve rendelenir.
Göbek marul ortadan ikiye kesilir. Yarım olarak Salata tabağına yerleştirilir. Marulun üzerine roka, semizotu ve doğranmış biber konulur. Üzerlerine yumurta sarısı ve rendelenmiş peynir serpilir. İsteğe göre sos yanında veya üzerine dökülerek servis edilir.

Not: Mimoza salatasında dekoratif amaçlı veya göbek salata yerine mutfakta kullanılan diğer yeşilliklerde (yeşil soğan, maydanoz, tere vb.) kullanılabilir.




Parizyen Salata Tarifi

Gerekli Malzemeler ve Yapılışı

Göbek marul (1/2 adet)
Kıvırcık Marul (3 yaprak)
Roka (5 Yaprak)
Tere (5 Dal)
Maydanoz (6 dal)
Yumurta (1 adet)
Zeytin ( 4 adet)
Kırmızı Turp ( 4 adet- küçük)
French dressing (1 kahve fincanı)
Kabak (1 adet)
Havuç (1 adet)
Domates ( 1adet)
Salatalık.

Kırmızı turp, kabak, havuç, domates haşlanır. Arzuya göre salatalıktan sebze sepeti yapılır.
Yumurta haşlanıp dilimlenir.
Tüm yeşillikler küçük parçalar halinde doğranır. Bir kase içerisinde french dressing ile karıştırılır. Salata tabağına konup, üzerine kırmızı turp, kabak, havuç, domates ve salatalıktan parizyen kaşığı ile çıkartılan malzemeler yerleştirilir. Katı yumurta dilimleri, zeytin, kırmızı turp (dilim, gül vb. şekillerde) garnitürlenerek servis edilir.

Not: Yeşillik olarak bahsedilen sebzeler mevsim özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca sos ile beraber hardalda isteğe göre salatanın yanında verilebilir.

Karışık Salata Tarifi

Malzemeler:
2 adet katı yumurta
1 marul
4 domates
100 gr çedar peyniri
200 gr haşlanmış dil yada tavuk eti
tere
zeytinyağı
limon
hardal


Yapılışı:
Marul yapraklarını bir salata tabağının kenarlarına dizin. Yumurtaları ikiye bölün ve domatesleri dilimleyin. Peyniri ve eti ince ince kesip marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Aralarına yumurta ve domateslerden koyun tere ile süsleyin. Zeytinyağı, tuz, hardal ve limon karışımı sosla beraber yan yana servis yapın.


Makarna Salatası Tarifi

Malzemeler:
500 gr kıvırcık makarna
1 kutu konserve mısır
300 gr janbon
1 orta boy konserve salatalık turşusu
250-300 gr mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Makarnaları haşlayın, soğuk suda yıkayıp, büyük bir kaba koyun. Ardından küp halinde kesilmiş janbonu, mısırlaru, ve ince kesilmiş salatalıklaru makarnaya ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta mayonezi, yoğurdu, ince kıyılmış sarmısağı, baharatları ve tuzu karıştırın. Sonra karışımdan biraz ayırarak makarnaya ekleyerek iyice karıştırın. Kalan bölümü üstüne sıvayın. Böylece makarna salatanız ertesi gün yavanlaşmaz.


Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi

Malzeme:
500gr ıspanak
1 bardak yoğurt
5 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
tuz
kırmızı biber

Yapılışı:
Ispanak temizlenir, doğranır. Birkaç defa suda yıkanıp kumu, toprağı giderilir. Az su ile tuz da katılarak kısa bir süre haşlanır, çıkarılır, soğuk su ile yıkanıp tel süzgeçte suyu süzülür. Süzülen ıspanak bir kaba alınır, yoğurt da dövülmüş sarımsak ile iyice karıştırılır, servis tabağına alınır. Üzerine kırmızı biber serpilip zeytinyağı gezdirilir. Servis yapılır



Cevizli Yoğurt Ezme

Malzemeler
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 3 çorba kaşığı ceviziçi
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı biber salçası
* 2 diş sarmısak
* 3 dilim bayat ekmek
* Tane ceviz, maydanoz ve pul biber

Hazırlanışı
Bayat ekmeklerin kabukları kesildikten sonra az su içine yatırılır ve 5 dakika kadar şişmesi için bekletilir. Ceviz içleri havanda dövülür veya makinede çekilir, sarmısaklar macun haline gelene kadar az tuz ile havanda dövülür. Sudan alınan ekmekler iyice sıkılır, ceviz ve sarmısakla karıştırılır. Bundan sonra karışıma yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, salçalar eklenerek iyice harmanlanır. Ezme servis tabağına alındıktan sonra süsleme için bütün ceviz, kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biberle süslenir.
Afiyet olsun!

Antep Ezmesi Tarifi

Malzemeler

6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 soğan rende süzülmüş
1 demet maydanoz ince doğranmış
1 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limon
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar tuz, biber, yağ ve limon ekleyin.



Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: salata tarifleri
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2014, 22:40:05 »
Taze Soğanlı Bulgur Salatası Tarifi

Gerekli Malzemeler ve Yapılışı

1 demet taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 domates
2 çorba kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, nane maydanoz

Bulguru derin bir kabın içine alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve kapağı kapatıp şişmesini bekleyin. Bu arada taze soğanı ince kıyıp tuzla ovalayın ve bulgurun içine ekleyin. Maydanozu, rendelenmiş domatesi, pul biberi ve haşlanmış yeşil mercimeği de üzerine ekleyip karıştırın. Son olarak yağını, ekşisini ve limonunu ekleyin, sonra da servis tabağına alıp ikram edin.


 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo