Güzel Tablo

Börek tarifleri

Gönderen Konu: Börek tarifleri  (Okunma sayısı 1226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Börek tarifleri
« : 28 Mart 2015, 14:42:05 »
SUFLE BÖREK(8 Kişilik)


3 adet yufka, 4 adet yumurta, 1 kg süt, 350 gram dil peyniri, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurtaları çırpın. Üzerine süt döküp karıştırın ve kenara alın. Yufkaları önce dörde, daha sonra her parçayı kendi içinde üçe bölerek on iki parça elde edin. Dil peynirini didikleyin. Yufka parçalarını düz bir zemine yayıp geniş tarafına dil peyniri koyun. Çok gevşek olarak sarın ve hepsini derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı gezdirip bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tereyağını küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini tepsinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın.

YALANCI SARAY BÖREĞİ(8 Kişilik)


4 adet yufka, 2 adet soğan, 250 gram kıyma, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber
Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavaya alıp, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Sulu kalacak şekilde yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıymayı ekleyin. Yine tahta bir kaşıkla eze eze sulu kalacak şekilde pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Bir adet yufkayı dikdörtgen bir tepsiye, kenarları dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak yayın. Yumurta, süt ve sıvıyağı çırpın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan biraz döküp yayın. İkinci yufkayı buruşturup tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımla ıslatıp kıymalı harç koyun. Kalan yufkaları da ayın şekilde tepsiye yerleştirip, aralarına harç koyun. Fırın kabının dışına taşan yufkayı ortaya doğru toplayıp böreğin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzer
kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

BOŞ BÖREK(2 Kişilik)


1 adet yufka, 1 adet yumurta, kızartmak için: sıvıyağ
Yufkayı düz bir zemine yayın. Yumurtayı çırpıp tüm yüzeyine sürün. Yufkayı kenarından başlayarak 3 parmak genişliğinde katlayın. Daha sonra 4 parmak eninde kesin. Kızgın yağda kızartıp servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

ŞÖBİYET BÖREK(8 Kişilik)


3 adet yufka, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet orta boy soğan, 250 gram kıyma, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber
Tereyağı ve sütü birlikte çırpıp kenara alın. İç malzemesi için, sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Suyunu çekince ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Yufkaların bir adedini düz bir zemine yayıp, tereyağlı sütle ıslatın. Üzerine ikinci katı yayın. İkinci yufkayı da ıslattıktan sonra üzerine üçüncüyü koyun. Üst üte koyduğunuz yufkaların kenarlarını kare olacak şekilde ortaya doğru katlayın Daha sonra dört kenarını (üçgen şeklinde) ortaya doğru katlayıp zarf şekline getirin. Ortasına harcı koyup, yufkanın kenarlarını yeniden zarf şeklinde ortaya doğru katlayın. Böreği uygun büyüklükteki yağlanmış kare bir fırın kabına yerleştirin. Daha sonra her üçgen parçayı bıçakla ikiye kesip 8 parça elde edin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

PATLICANLI BÖREK(6-8 Kişilik)


4 adet yufka, 2 adet orta boy patlıcan, 6 adet çarliston biber, 2 adet büyük boy domates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet orta boy soğan, 3 diş kıyılmış sarmısak, 1 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz, karabiber, ıslatmak için: 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su, üzeri için: 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Biberleri halka doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Patlıcan, biber, domates ve sarmısağı üzerine ilave edin. Ağır ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve tozşeker ekleyerek karıştırın. Yuvarlak bir tepsiyi kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Bir adet yufkayı buruşturarak içine yerleştirin. 1 çay bardağı zeytinyağı ile suyu çırpın ve tepsiye yaydığınız yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. İkinci kat yufkayı koyup zeytinyağlı karışımdan sürün. Patlıcanlı harcı tepsiye dökün. Kalan yufkaları da aynı şekilde buruşturarak ve sütlü karışımla ıslatarak tepsiye yerleştirin. İri kareler halinde kesin. Kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. Yumurtayı zeytinyağı ile çırpın ve böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirerek servis yapın.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Börek tarifleri
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2015, 14:50:50 »
Mis kokulu sıcak ziyafet

TAVUKLU BÖREK(4 Kişilik)


4 adet milföy hamuru, 2 adet tavuk kalçası, 1 adet domates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet sivri biber, 1 adet yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı susam, tuz
Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp tavukları 2 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber ve domates ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 5 dakika harlı ateşte pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında 5 dakika bekletilmiş milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarına hafifçe bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

PASTIRMALI PATATESLİ BÖREK(8 Kişilik)


4 adet yufka, 5 adet patates, 150 gram pastırma, 1 adet soğan, 3 adet sivri biber, tuz, karabiber, kimyon, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvıyağ, üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı su
Patatesleri haşladıktan sonra geniş bir kaba alın ve ezin. Üzerine rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış sivri biber ekleyin. Baharatları ve ince kıyılmış pastırmayı ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde su ve sıvıyağı karıştırıp kenara alın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerini sıvıyağlı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine kapatın ve dörde bölün. Daha sonra her parçayı kendi içinde üçe bölün. Yufkaların kalın taraflarına harç koyup kenarlarını içe katlayın. Üç parmak genişliğinde ve çok gevşek olacak şekilde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ile suyu çırpıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirip sıcak servis yapın

Mis kokulu sıcak ziyafet

SOSİSLİ ŞİŞ BÖREK(3 Kişilik)


SOSİSLİ ŞİŞ BÖREK(3 Kişilik)
3 adet sosis, 2 adet yufka, kızartmak için: sıvıyağ
Sosisleri yarım cm kalınlığında dilimleyip kenara alın. Yufkaları üst üste koyun ve dörde katlayın. Sosislerden biraz daha büyük bir kapak yardımıyla yufkalardan yuvarlaklar çıkarın. Daha sonra çöp şişlere bir adet sosis ve bir yufka katı olmak üzere dizin. Sıvıyağda kızartıp sıcak servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

PIRASALI AÇMA BÖREK(6-8 Kişilik)


Hamuru için: 4 su bardağı un, bir buçuk su bardağı su, fındık büyüklüğünde yaşmaya, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (sıcak olmayacak), iç harcı için: 4 adet pırasa, 2 adet havuç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Hamuru hazırlamak için, suyu geniş bir kaba alın. Üzerine yaşmaya ekleyip eritin. Un, zeytinyağı ve tuz ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru üzeri örtülü olarak oda sıcaklığında yarım saat dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan pırasaları doğrayın. Aynı robotun rende bıçağıyla havucu rendeleyin. Tereyağını kızdırıp pırasa ve havucu yumuşayana kadar kavurun. Üzerine salça, tuz ve baharatları ekleyip kenara alın. Hamuru 8 bezeye ayırın. Unlu zeminde her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağı sürüp dörderli olarak üst üste koyun (en üstte kalanlara yağ sürülmeyecek). Her iki parça hamuru da unlanmış zeminde tepsinizin büyüklüğünde açın. İlk parçayı yağlanmış tepsiye yerleştirin. Pırasalı harcı üzerine döküp, açtığınız ikinci parça hamuru tepsiye yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

BULGURLU CEVİZLİ BÖREK(8 Kişilik)


Kişilik)
6 adet yufka, 1 su bardağı köftelik bulgur, yeteri kadar sıcak su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet orta boy soğan, 250 gram kıyma, 1 su bardağı ceviz içi, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber, 1 adet yumurtanın akı, 1 su bardağı galeta unu
Bulguru bir kaba alıp üzerine bulgurla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini bekleyin. Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve kıyma ekleyip kavurun. Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyin. Harmanlayıp kenara alın. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Geniş kısımlarına harç koyup, kenarlarını içe doğru kapatıp sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayıp kenara alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

ISPANAKLI BÖREK(6 Kişilik)


4 adet yufka, yarım kg ıspanak yaprağı, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet soğan, yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, tuz, karabiber, üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
Tereyağını tavaya alıp ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanağı koyun. Ispanak diriliğini kaybedinceye kadar pişirin. Un ekleyip karıştırın. Daha sonra sütü ilave edin ve 5 dakika pişirin. Peyniri tavaya ekleyip ezin. Tuz ve karabiber ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısmına ıspanaklı harç koyup muska şeklinde katlayın. Yufka ve harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

PEYNİRLİ PIRTIK BÖREĞİ(6 Kişilik)


4 adet yufka, 1 adet orta boy soğan, 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir, yarım demet maydanoz, 4 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 su bardağı süt, 2 adet yumurta, tuz, karabiber
Soğanı incecik kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını eritip bir kaba alın. Ilındıktan sonra süt ve yumurta ilave edip iyice karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde içine yayın. Üzerine sütlü karışımdan serpin. Kalan yufkaları iki parmak genişliğinde koparın ya da kesin. Sütlü karışıma batırıp üç gruba ayırın. İlk grubu tepsiye gelişigüzel yerleştirin. Üzerine peynirli harçtan koyun. İkinci grubu tepsiye koyun ve yeniden harç serpin. Kalan yufka ve peynirle üçüncü kez aynı işlemi tekrarlayın. Son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı ortaya doğru toplayarak böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Mis kokulu sıcak ziyafet

PATATESLİ BÖREK(30 Adet)


5 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, tuz, üzeri için:, 175 gram eritilmiş margarin, 1 su bardağı sıvıyağ, içi için: 1 kg patates, 3 adet büyük boy soğan, bir buçuk çay bardağı zeytinyağı, 300 gram rendelenmişbeyaz peynir, tuz, pulbiber, karabiber
Bir kaba elediğiniz unun ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtalardan birinin sarısını, üzerine sürmek için kenara ayırın. Una, yumurtanın akını ve diğer yumurtayı ekleyin. Üzerine süt, yoğurt, sirke, sıvıyağ ve bir tutam tuz ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan 15 tane beze yapın. Bezelerin her birini 3'e bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Birinci hamurun üzerine erimiş margarinden sürün. Üzerine ikinci hamuru koyup tekrar margarin sürün. Üçüncü hamuru en üste yerleştirin. Aralarına sürdüğünüz yağın donması için hamurları yarım saat dinlendirin. Üst üste koyduğunuz hamurları bir oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine sıvıyağ sürün. Hamuru ortadan ikiye bölün. İçi için patatesleri haşlayın, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesleri ilave edin ve karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alın. Ortadan ikiye böldüğünüz hamurların geniş kenarına patatesli karışımdan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında sarıp gül böreği şekli verin. Hamurların hepsine aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

KABAKLI BÖREK(8-10 Kişilik)


Hamuru için: 5 su bardağı un, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı sirke, 4 çay bardağı su, 50 gram margarin, tuz, içi için: 4 adet orta boy kabak, 50 gram margarin, 3 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı süt, 1’er demet maydanoz ve dereotu, yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir, tuz, karabiber
Hamur hazırlamak için, unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Sıvıyağ, sirke, tuz ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzeri örtülü olarak 15 dakika dinlendirin. Böreğin içini hazırlamak için, kabakları rendeleyip üzerlerine tuz serpin ve kenara alın. Margarini geniş bir tavada eritin. Üzerine unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Tuzladığınız kabakların sularını elinizle sıkıp tavaya koyun. 5 dakika kavurduktan sonra sütü de üzerine ekleyin. 1-2 dakika sonra ince kıyılmış dereotu, maydanoz, beyaz peynir, tuz ve karabiberi de ekleyin. 5 dakika daha kavurup kenara alın. Hamur malzemesindeki 50 gram margarini eritin. Dinlenmiş hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bu parçaların üzerine fırça yardımı ile kenarlarına yaklaşmayacak şekilde margarin sürün. Parçaları beşerli olacak biçimde üst üste koyun. En üstteki parçaya yağ sürmeyin. Bu parçaları elinizle çekerek kare halinde açın. Masaya yayıp kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Sonra büyük kareler şeklinde kesin. İç harcından bu parçalara koyup hamurun kenarlarını içe doğru sararak muska şeklinde kapatın. Üstlerini yağlayıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

TAZE SOĞANLI BÖREK(8 Kişilik)


Hamuru için: 2 su bardağı tepeleme un, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı sirke , 1 adet yumurta, içi için: 2 demet taze soğanın yeşil sapları, 100 gram beyaz peynir, 1 adet yumurta, tuz, karabiber
Hamur için un, sıvıyağ, yoğurt, karbonat, sirke ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Bu arada taze soğanların yeşil kısımlarını iri iri kıyın. Üzerine tuz döküp elinizle birkaç dakika iyice ovun. Sonrasında avuç içinde sıkarak acı suyunu atın. Sıktığınız soğanların üzerine beyaz peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Dinlenmiş hamuru yuvarlayıp 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı, unlanmış zemin üzerinde, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlardan 4 tanesini, aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve fırın tepsinizin büyüklüğünde, merdane yardımıyla açarak tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı malzemenin tümünü döküp, yayın. Kalan 4 adet hamuru, yine aralarına sıvıyağ sürüp üst üste dizin. Bunları da tepsi büyüklüğünde açıp, soğanlı malzemenin üzerine yerleştirin. Üzerine biraz sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.


Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Börek tarifleri
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2015, 14:52:29 »
MISIR UNLU FASULYELİ BÖREK(8 Kişilik)


Hamur için: 1 kg un, yeteri kadar ılık su, tuz, 250 gram mısır unu, içi için: iki buçuk su bardağı haşlanmış kurufasulye, 1 litre süt, 1 su bardağı sıvıyağ, üzerine: 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ
Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin. Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın. Diğer tarafta kurufasulyeyi ezip sütle karıştırın. Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Üzerine kurufasulyeli karışımdan koyun. 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Her yufkanın arasına kurufasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin. Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

BARDAK BÖREĞİ(8 Kişilik)


Hamur için: 1 su bardağı eritilmiş margarin, 1 adet yumurta, 2 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un, içi için: 4 adet haşlanmış patates, 3 dal taze soğan, 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı fesleğen, Toz kırmızıbiber, tuz, üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, haşhaş tohumu
Derin bir kaseye eritilmiş ve ılınmış margarini alın. İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. İçi için, patatesi rendeleyin. İnce kıyılmış taze soğan, beyaz peynir, maydanoz, fesleğen, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Dinlenmiş hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bir adet bezeyi tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer bezeyi de açıp harcın üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
alıntı..

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Börek tarifleri
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2015, 14:55:53 »
ÇİĞ BÖREK(16-18 Adet)


4 su bardağı un, aldığı kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz, içi için: yarım kg kıyma, 1 adet iri boy soğan, 1 kahve fincanı su, tuz, karabiber, pulbiber, kızartmak için: sıvıyağ
Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kıyma, rendelenmiş soğan, su, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğurup böreğin içini hazırlayın. Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru 1 mm inceliğinde açın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan 2 çorba kaşığı koyun ve diğer kenarı kıymanın üzerine kapatın. Bir rulet yardımıyla hamurun kenarlarını yuvarlak şekilde kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda hiç bekletmeden önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.

AĞZI AÇIK(8 Adet)


3 su bardağı un, 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 tutam tuz, aralarına sürmek için: bir buçuk su bardağı sıvıyağ, içi için: 1 su bardağı yeşil mercimek, 2 adet iri boy soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
Un, 1 kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. İçi için 1 su bardağı mercimeği yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Haşlanmış yeşil mercimeği katın ve karıştırın. Ocağınm altını kapatıp, ılınması için bir kenara alın. Dinlenmiş hamuru önce 2 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her birini 10 eşit parçaya ayırın. Toplam 20 parça elde edin. Her bir parçayı nescafe tabağı büyüklüğünde açın. Önce 10 adet hamuru aralarına 1'er çorba kaşığı sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde açın. Diğer 10 adet hamura da aynı işlemi yapın. Elde ettiğiniz 2 adet yufkayı 4 eşit parçaya bölüp, toplam 8 parça elde edin. Hamurları elinizle düzeltip kare şekli verin. Ortalarına mercimekli iç harcı pay edin. Mektup zarfı kapatır gibi ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Börek tarifleri
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2015, 22:30:20 »
 Peynirli Hamur Kızartması


MALZEME LİSTESİ:

4 su b. un
1 tatlı k. karbonat
1 su b. yoğurt
1 yumurta
tuz
su

İÇ HARCI İÇİN:

250 gr. beyaz peynir
1 yumurta

KIZARTMAK İÇİN:

sıvıyağ

GARNİTÜRÜ İÇİN:

kiraz domates
siyah zeytin
yeşil zeytin

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına un, karbonat ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Daha sonra yoğurt ve yumurtayı da ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru bir kapta dinlendiriyoruz.

Bir kapta iç harcımız için peynir ve yumurtayı karıştırıyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru bütün olarak dikdörtgen bir şekilde açıyoruz.Hamurumuzun uzun kenarına su sürüp harcımızı şanti torbasıyla ince bir şekilde sürüyoruz. Hamurumuzu bir kez döndürüp su sürüyoruz bir kat daha döndürüp hafif bastırıyoruz. 2 parmak kalınlığında verev bir şekilde kesiyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Kestiğimiz hamurları kızartıp servis tabağına alıyoruz.


alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Börek tarifleri
« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2015, 23:39:25 »
Eğe Bölgesinden Manlama Tarifi


hamuru için gerekli olan

2 su bardağı un
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
içi için gerekli malzeme


 
5 adet haşlanmış ve rendelenmiş olan patates
2 adet biber
yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber, pul biber, tuz
Yapılışı

 
Öncelikle iç malzeme olan haşlanmış ve rendelenmiş olan patates, biber , maydanoz, zeytinyağı , karabiber, pul biber ve tuzu tava içerisine koyarak kavuralım.İyi pişmesi için ağzını kapatarak kısık ateşte bir süre demlenmesini sağlayalım. Pişirdiğimiz karışımı bir kenara alarak soğumasını bekleyelim.

 

Harcımız bir kenarda soğurken biz hamurunu hazırlamak için un, süt , zeytin yağını karıştıralım.Azar azar suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamuru iki parçaya bölelim. Her parçayı mümkün olduğu kadar ince bir şekilde açalım. Açtığımız parçalardan birinin ortasına hazırladığımız ve soğumuş olan harçtan her tarafına yayarak kare şeklinde kapatıp teflon tava içerisinde arkalı önlü olarak kızartalım.


 
 

Servis tabağına alacağımız   kızarmış hamuru küçük kareler halinde keselim. Üzerine hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurt dökerek pul biberi zeytin yağında hafif ısıtarak yoğurtun üzerinden gezdirelim.  Aynı şekilde diğer kalan hamur parçasını da hazırlayarak servis edebiliriz.

 

Bir ege yemeği olan mamlama oldukça lezzetli AFİYET OLSUN

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo