Güzel Tablo

Kuymak Malatya usulü

Gönderen Konu: Kuymak Malatya usulü  (Okunma sayısı 1292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Kuymak Malatya usulü
« : 05 Ağustos 2015, 22:45:19 »
Kuymak

Ölçüler:

2 su bardağı un

125 gr. sana yağı veya tereyağı

2 su bardağı toz şeker

2 kaşık ayrıca (üzerine) tereyağı

3 su bardağı su

Yapılış: Bir tencerede yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur, diğer tarafta şekerle su karıştırılarak eritilir. Şekerli su kavrulan una karıştıra karıştıra ilâve edilir. Koyulaşıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir, pişme esnasında karıştırma işlemi devam eder. Servis tabağına alınıp üzerine kaşıkla çukurlar yapılarak eritilmiş tereyağı doldurulur. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Arzu edilirse soğuk veya ılıkta yenebilir. Özellikle lohusalar için hazırlanan bir yiyecektir.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo