Güzel Tablo

Tost Tadında Ev Ekmeği

Gönderen Konu: Tost Tadında Ev Ekmeği  (Okunma sayısı 988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Tost Tadında Ev Ekmeği
« : 17 Eylül 2015, 20:57:37 »
Tost Tadında Ev Ekmeğim Tarifi'nin Malzemeleri
300 ml ılık su
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı süt tozu
500 gram un
1 paket kuru maya veya yarım yaş maya
Şeker ve maya ılık suda eritilir ve köpürene kadar 5-10 dakika kenara alınır.
Un elenir, tuz, süt tozuyla ve yağ karıştırılır ortasına havuz açılır mayalı su içine akıtılır. Yaklaşık 10 dakika iyice yoğrulur, az unlanmış bir yere alınır bir iki defa yoğrulur. Hamur top haline getirilir her tarafı ve mayalanacağı kabın içi de yağlanır üzerine folio çekilir ve 1-1 buçuk saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Bu süreden sonra hamur dikkatle (gazı alınmadan)az unlanmış bir yere alınır. İki elle az basarak yuvarlak açılır. Bir tarafından (fazla ezmeden:)))rulo gibi sarılır, alt tarafından açılmaması için büzerek yapıştırılır. Yağlanmış baton kabına alt taraf alta gelecek şekilde yerleştirilir ve iki katı olana kadar üstü kapalı, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Fırın önceden bir kabın içinde suyla ısıtılır, Ekmeğin üzerine elle su sürülür 170-180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir. Pişme süresinde üzeri çabuk kızarırsa üzerine yağlı kart serebilirsiniz. Fırından çıkarttıktan sonra üzerine hemen fırçayla biraz su sürün kabın içerisinden çıkartın ve telin üzerinde soğumaya bırakın.
Afiyet olsun:))



















 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo