Güzel Tablo

Muhteşem İçli Köfte Poğaçası

Gönderen Konu: Muhteşem İçli Köfte Poğaçası  (Okunma sayısı 946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Muhteşem İçli Köfte Poğaçası
« : 03 Ocak 2015, 23:18:18 »


Hamuru;

125 gr tereyağ ( oda ısısında yumuşamış)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz ( silme olacak )
1 tatlı kaşığı sirke
3-3, 5 su bardağı un
İç malzemesi;

1 su bardağı dana kıyma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy küp küp doğranmış soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış ceviz ( bıçak ile doğrayın)
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;

Galeta unu
Muhteşem İçli Köfte Poğaçası :)))) Tarifi'nin Yapılışı
Merhabalar,

Sizler ile bu gün yılın ilk tarifi olarak” içli köfte poğaçası “tarifini paylaşmak istiyorum. Bu gerçekten muhteşem bir poğaça görüntüsü ve tadı çok güzel. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. .Yapmak isteyenler ile hadi başlayalım.

Yapılışı

İlk olarak iç malzemeyi hazırlayalım ki soğusun. İlk önce bulguru üstüne 1 parmak kadar geçecek kaynar su ekleyelim ve tencerenin ağzını kapatalım bulgurlar biz diğer iç malzemeyi hazırlayana kadar bir kenar da şişsinler.

Başka derin bir tencere de küp küp doğranmış soğanı, sıvı yağ ile biraz kavuralım. Kıymayı ekleyelim suyunu salsın, çeksin kavrulsun içine tuzunu, karabiber karabiberini ve pul biberini ekleyelim ve karıştıralım. Sakın takır takır kavurmayalım kavrulmuş ama hafif de nemli  gibi olsun. Resimlerden görebilirsiniz. Kıyma kavruldu şimdi doğranmış cevizi, maydanozu ve şişmiş bulguru da katalım iç malzememiz hazır şimdi hazır iç malzememiz bir kenarda bizi beklesin ve biraz da soğusun.

Biz hamurumuzu hazırlayalım. Oda ısısında yumuşamış tereyağımızı, sıvı yağımızı, yoğurdumuzu, tuzumuzu, sirkemizi derin bir yoğurma kabın da mıncıklayalım.

Bu karışıma kabartma tozumuzu ve 3-3, 5 bardak unumuzu alarak hamurumuzu iyice yoğuralım. . Hamurumuz hazır bir 15 dakika kadar hamur dinlensin. ( ben hamura 3 bardak un koydum siz hamura bakın kıvama  göre bir yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)

15 dakika sonra dinlenmiş hamurumuz dan yumurta boyutunda hamurlar koparalım 2-3 tatlı kaşığı iç koyarak  poğaça gibi kapatalım.  Sonra da avucunuza alıp içli köfte şekli verelim.

İsterseniz de bir fincana kesilmiş açılmış saklama poşeti serin yumurta büyüklüğünde ki hamuru içine koyun işaret parmağınız ile ortadan delerek hamuru fincanın iç yüzeyine doğru genişletin. Hamuru inceltin, hamur fincanın şeklini alsın ve içine 2 tatlı kaşığı iç malzeme koyup hamuru doldurun. Poşet yardımı ile sıkıştırarak hamuru kapatın hamuru avucunuza alın ve içli köfte şekli verin. Her iki yapılma şeklini de resimlerde  paylaştım.

Hazırladığınız hamurları iyice galeta unun da yuvarlayın. Uçları dahil her yerleri galeta ununa bulansın.

Tepsinize yağlı kağıt serin galeta ununa bulanmış poğaçaları tepsiye dizin 180 derece ısınmış fırında bir 30-35 dakika daha doğrusu üzerleri kızarınca fırından alın. Süre size kalmış rengi kızarsın da ne zaman çıkaracağınıza siz karar verin. Ben 30 dakika sonra çıkardım benim fırınım çabuk pişiriyor ama dediğim gibi fırından fırına değişir süreyi siz ayarlayın.

Açıklama : Ben hamuru yoğururken sirkeyi eklemeyi unutmuşum. O neden ile resimler de sirke yok tabii ki hamurda da yok. Ama bu poğaçaya sirke ekleniyor bunu bilin. . Eklemek isterseniz 1 tatlı kaşığı herhangi bir sirke ekleyin. . Ben tarifi sirkeliye göre anlattım sizlere  orijinal tarifi verebilmek için.  Ama yok hamura sirke koymak istemiyorsanız o zaman da koymayın. Konup konmaması çok bir şey farketmez tercihe kalmış. Sirke daha bir  kıyır kıyır yapıyor. Ben unuttuğum için ekleyemedim ama orjinal tarif de var. Nasıl isterseniz o şekil de yapabilirsiniz.2 şekilde  de olur :)))))

Fincan da kapatma şeklini ve poğaça gibi kapatma şeklini de gösterdim demiştim…. resimlerde tepsinin solunda ki sıra da yer alan poğaçalar fincan ile kapatılanlar, sol tarafta ki sıradakiler ise poğaça gibi kapatılanlar hangisi kolayınıza gidiyorsa öyle kapatın. Normal içli köfte gibi yapıp da kapatabilirsiniz. Nasıl isterseniz. Bence en kolayı poğaça gibi kapatıp avuçta şekil verileni :)))))))

 

Tarif de poğaçanın  kapatma şeklinin resimlerini daha çok paylaştım sizler daha iyi  anlayabilesiniz diye … hamur yapım  aşamalarını daha çok anlatımdan anlayarak yapabilirsiniz tüm resimleri ekleyemedim kusura bakmayın…

Ben biraz büyük büyük yaptım 12 adet çıktı siz daha küçük küçük yapıp daha fazla adet çıkartabilirsiniz.

İç malzemeden kalıyor o neden ile iç malzemeyi daha az tutabilir ya da hamuru 2 katına çıkarıp iç malzemenin hepsini kullanabilirsiniz.

İçiniz kalır ise buzlukta başka bir sefer kullanmak için de saklayabilirsiniz. Akşamdan donmuş kıymayı buzdolabının alt bölmesine çıkartırsınız sabaha kadar çözülür iç malzemeniz hazır olur sırf hamurunu hazırlarsınız. Ya da kalan bu iç malzeme ile başka bir zaman içli köfte böreği hazırlayabilirsiniz.

Bu poğaçanın içini bir gün önce yapıp işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Konuklar gelmeden hemen önce hamuru hazırlayıp poğaçaları konukların gelmelerine yakın pişirirseniz ve konuklarınıza ılık ılık servis yaparsanız servisiniz daha şahane olur.

 

















alıntı

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo