Güzel Tablo

Lahana İle Nasıl Zayıflanır?

Gönderen Konu: Lahana İle Nasıl Zayıflanır?  (Okunma sayısı 1276 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Lahana İle Nasıl Zayıflanır?
« : 29 Eylül 2015, 23:39:26 »


Kilo vermek, çok sayıda insanın problemi haline gelmiştir. Kilo almak kadar kolay olmayan kilo verme işlemi son derece dikkatle ele alınması gereken bir konudur. Kilo vermek için günümüzde sayısız diyet programı vardır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta sağlıklı kilo vermek olmalıdır. Hızlı bir şekilde kilo vermek insan vücudunda geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir. Ayrıca hızla verilen kilolar daha büyük bir hız ile geri alınır.
Kilo verme konusunda son dönemlerde öne çıkan bir besin olan lahananın kilo verme konusunda ön plana çıkmasındaki temel faktör yağ yakıcı özelliğidir. Lahananın yağ yakıcı özelliği konusunda bütün uzmanlar hem fikirdir. Lahana ayrıca lifli yapısı sayesinde tok tutar. Vücuttaki toksinlerin atılmasına da katkı sağlar. Bu nedenlerle sıklıkla diyet listelerinde lahanaya rastlanır. Lahananın bir diğer öne çıkan özelliği ise vücuttan sadece suyun atılmasına yardımcı olmasıdır. Tuz dengesini bozmayan lahana bu şekilde kalıcı kilo vermeyi destekler.
Lahanayla kilo vermenin birbirinden farklı yolları mevcuttur. En yaygın bilineni lahana diyetidir. Bu diyet şok diyetler kategorisinde olduğu için uzak durulması faydalıdır. Lahana ile zayıflamanın yollarından birisi uzmanlar tarafından tavsiye edilen diyet listelerine lahanayı eklemektir. Diyet listesinde yer alan sebze yemekleri lahana yemeği ya da çorbası ile değiştirilebilir. Lahana diyete ek olarak çiğ de tüketilebilir. Ayrıca diyet boyunca sıvı ihtiyacı lahana suyu ile de giderilebilir. Lahanadan bu şekillerde yararlanmak oldukça sağlıklıdır.
Lahana Çorbası:
Bir orta boy lahana ile domates, soğan ve biber kullanarak çorba yapılır. Bu çorba öğünlerde tüketilebilir. Çorba ile ilgili dikkat edilmesi gereken nokta yapımında zeytinyağı tercih edilmesidir. Bir diğer önemli nokta ise taze olarak tüketilmesidir. Bol miktarda yapılıp birkaç gün tüketildiğinde sebzeden alınan verim düşer.
Lahana Suyu:
750 mililitre suya beş veya altı yaprak lahana atılarak haşlanır. Sebzeler yenecek kıvama geldiğinde lahana suyu elde edilmiş demektir. Pişen sebzeler ayrıca tüketilebilir. Haşlama suyu sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa şeklinde tüketilebilir.
alıntı

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo