MALZEME LİSTESİ:
400 gr. kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 kırmızı biber
tuz
karabiber
KREBİ İÇİN:
1,5 su b. süt
3 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
tuz
ustasından un ölçüsü
KREBE SÜRMEK İÇİN:
patlıcanlı biberli sos
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz, maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Kırmızı biberi de ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.
Harcımızı iyice karıştırıyoruz. Kıvamına göre gerekirse galeta unu ilave edebiliriz. Köfte harcından 8 tane köfte hazırlıyoruz. Normal köfte şekline göre daha uzun ve tombul şekilde köfteler yapıyoruz, çünkü krebe saracağız. Krep için, sütü, sıvıyağı bir kaseye döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz.
Tuzunu atıyoruz ve tekrar çırpıyoruz. 5 çorba kaşığı un koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Krep tavasına az sıvıyağ döküyoruz ve kepçeyle krep hamuru döküyoruz. Krebi çevirerek pişiriyoruz. toplamda 8 tane krep hazırlıyoruz, kreplerin çok kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Köfteleri sıvıyağda yarı kıvamda pişiriyoruz. Kreplerin üzerine patlıcanlı biberli sos sürüyoruz. Az kaşar peyniri rendeliyoruz. Köfteleri de kreplerin kenarına yerleştiriyoruz ve kenarlarını katlıyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına krep sarmalarını diziyoruz. Üstlerine de kaşar rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
alıntı