Güzel Tablo

, SALATA VE Mezeler

Gönderen Konu: , SALATA VE Mezeler  (Okunma sayısı 4532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: , SALATA VE Mezeler
« Yanıtla #30 : 16 Nisan 2016, 22:15:35 »
ANTEP SALATASI


Malzemeler:
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 avuç kadar maydanoz
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
Nar ekşisi, sumak ekşisi
1 çay bardağı su
Kuru nane, tuz

Hazırlanması: Malzemeleri olabildiğince küçük olacak şekilde doğrayın. Sarımsağı ezin. Derin bir kaseye tüm doğradığınız malzemeleri alın.Küçük bir kaseye nar ekşisi, sumak ekşisi, tuz, nane ve suyu koyup karıştırarak sosu hazırlayın. Salata kasesinin içine bu sosu döküp tüm malzemeyi iyice karıştırın
Pilav ve köftelerle birlikte servis edin.

Notlar:
1. Çok olmamakla birlikte bu salata biraz sulu oluyor
2. Bu salatanın tadını veren şey kullanılan ekşiler, ancak eğer bu ekşileri bulamıyorsanız limon suyu kullanabilirsiniz.

BROKOLİ SALATASI



Malzemeler: (kişi sayısına göre herşeyi ayarlıyoruz)
■Brokoli
■Maydanoz
■Dereotu
■Közlenmiş kırmızı biber
■Yeşil soğan
■Kornişon Turşu
■sarımsak (arzuya göre)
■zeytinyağı
■limon suyu

Yapılışı:

1.Brokolileri az suda haşlıyor ya da buharda pişiriyoruz.
2.Kırmızı biberleri közleyip, kabuklarını soyuyor ve jülyen dilimliyoruz.
3.Maydanoz ve dereotlarını ince ince kıyıyoruz.
4.Yeşil soğanları doğruyoruz.
5.Kornişon turşularını dilimliyoruz.
6.Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve limon suyuyla sosumuzu hazırlıyoruz.
7.Tüm malzemeleri biraraya getirip sosu üzerine gezdirip karıştırıyoruz

PATATES PİZZASI



Malzemeler:
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
•3-4 sivri biber (doğranmış)
•4 patates (soyulup küp küp doğranmış)
•3 uzun sosis, 1 parmak sucuk (doğranmış)
•2 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
•tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanması:
Zeytinyağında soğan ve biberi öldürün .Sosisi ve sucuğu ekleyip patatesleride ilave edip 1-2 kez karıştırın. Tuzu ve baharatları ekleyip arada karıştırarak patatesler pişene kadar bekleyin. Malzemeyi bir borcama alın, üzerine kaşarı yayıp 200C'de kaşarlar eriyene kadar pişirin.

KÖZLENMİŞ PATLICAN VE BİBER SALATASI


MALZEMELER
Közlenmiş patlıcan ve biber
2 ince doğranmış yeşil soğan
Birkaç dal maydanoz
2-3 diş sarımsak

YAPILIŞI: Közlenmiş patlıcan ve biberi ince doğradım, sarımsakları rendeledim,yeşil soğan ve maydanozda ilave ettim.Zeytinyağı,tuz ve narekşisi ile de tadlandırdım..
Bukadar

KEREVİZ SALATASI



MALZEMELER
2 adet kereviz
1 kase yoğurt
Sarımsak
Ceviz
1 çay bardağı mayonez
Pulbiber
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI: Kerevizleri soyup kararmalarını önlemek için limonlu suya koyun, bu arada göz kararı cevizi, rondodan geçirip bir kase yoğurta ilave edin.
1 çay bardağı kadar mayonez ve baharatları ekleyin. Sarımsağı havanda dövüp, tuz koyarak yoğurtlu karışıma ekleyin.En son kerevizleri de rendeleyip karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra kereviz salatanız servise hazır.

FIRINDA PATATES PÜRESİ


MALZEMELER
1 kg patates
1 çay bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,pulbiber

YAPILIŞI:
Patatesleri temizleyip haşlıyoruz.Haşlanan patatesi süzüp bir kabın içerisine koyuyoruz.Tereyağ,süt,pulbiber,karabiber ve tuz ekliyoruz.Hepsini beraber ezerek karıştırıyoruz.Daha sonra püreyi tereyağlanmış bir borcama alıp üst kısmını bir kaşık yardımıyla düzleştirip rende kaşarını yayıyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana dek pişiriyoruz

PATATES KROKET


MALZEMELER
4 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

KIZARTMAK İÇİN:
2 adet yumurta
Galeta unu

YAPILIŞI: Patatesleri sıcakken geniş bir kabın içerisinde iyice ezerek püre haline getirin sıcak olması önemli böylece hem karışımı hazırlamanız kolay oluyor hemde homojen bir karışım elde edebiliyorsunuz.İçine nişasta,yumurta,tuz ve karabiberi ilave edin.Eğer resimdeki gibi silindir kroket şeklini vermek isterseniz,sıkma torbanız yoksa herhangibir buzdolabı poşetine püreyi koyduktan sonra poşetin ucunu çok minik keserek hazırlayın.

Daha sonra dikdörtgen yada kare bir tepsiyi hafif unlayıp tepsinin başından başlayarak sıra sıra uzun rulolar yapın ve tamamen soğumasını bekleyin,iyice soğuduğundan emin olduktan sonra bıçak yada bir rulet yardımıyla parçalara bölün ve her parçayı önce çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın ve az kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartın aynı anda çok fazla miktarda kızartmaya çalışmayınki yağ ısısını kaybetmesin.

İkinci bir alternatif ise elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak toplar yapın ve avucunuzun içinde biraz yatsılaştırın sonra önce yumurtaya ardındanda galeta ununa bulayarak kızartın.Kızaran kroketleri havlu peçeteye alın.Arzunuza göre ev yapımı domates sosuyla yada klasik ketçap ve mayonezle servis edin..Hem makarna ve tavuk yemeklerinizin yanında hemde kahvaltı sofralarınızda vazgeçilmez enfes bir tat olucaktır.

FALAFEL


MALZEMELER(4 kisilik)
•500 gr haslanmis nohut
•1 sogan
•3 dis sarmisak
•2 yesil biber
•1 cay kasigi kimyon
•1 cay kasigi kisnis (arzuya göre)
•Tuz, karabiber
•Kirmizi pul biber
•4-5 yemek kasigi un
•2 cay kasigi karbonat
•Yarim demet kiyilmis maydanoz
•1 su bardagi galeta unu

Kizartmak icin:
•Aycicek yagi (Ben kanola kullandim)

Tahin Sos icin:
•3 yemek kasigi tahin
•Yarim su bardagi yogurt
•1 yemek kasigi limon suyu
•1 cay bardagi kiyilmis maydanoz
•Tuz

Yapilisi:
•Nohudu mutfak robotundan gecirin.
•Maydanoz, biber, sarmisak, ve nohudun yarisini robotta iyice karistirin. Bir kaseye aktarip nohudun diger yarisini da ilave edin.
•Un, kimyon, kisnis, karabiber, karbonat, tuz ve pulbiberi ekleyip yogurun. Uzerini orterek 1 saat buzdolabinda bekletin
•Hamurdan kucuk parcalar kopartip yuvarlayarak top sekli verin ve galeta ununa bulayin.
•Kizgin yagda kizartin. Fazla yagini cekmesi icin kagit havlu uzerine alin.
•Sos icin tahin, yogurt, limon suyu, maydanoz ve tuzu bir kasede karistirin ve falafel ile servis yapin.

PATATES PÜRESİ


MALZEMELER
4 orta boy patates
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar rendesi,Tuz

YAPILIŞI: Patateslerin kabukları soyulur tuzlu suda haşlanır ve süzülür.Hiç soğutmadan içine tereyağını,kaşar rendesini ve sütünü ilave edip pürüzsüz bir püre haline getirene kadar ezilir.Başarılı bir püre yapmak için mutlaka tüm malzemenin sıcak olması lazımki birbirlerine iyice karışabilsinler..

NOT: Ertesi güne kalan püreyi ısıtmak büyük derttir..Bir teflon tavaya pürenizle beraber bir miktar süt koyarak pürenizi taze yapılmış gibi sıcacık yapabilirsiniz.


 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo