Güzel Tablo

Kırmızı Mercimekli Poğaca Tarifi

Gönderen Konu: Kırmızı Mercimekli Poğaca Tarifi  (Okunma sayısı 1338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Kırmızı Mercimekli Poğaca Tarifi
« : 23 Nisan 2014, 23:36:43 »


1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında
tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
4-5 dal kıyılmış maydanoz
2 dal taze soğan
1 paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz, pulbiber

Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu, rendelenmiş
kaşar peyniri
Kırmızı Mercimekli Poğaca Yapılışı
AYIKLANMIŞ ve yıkanmış mercimeği bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra içine yumurta, küp doğranmış tereyağı, yoğurt, maydanoz ve kıyılmış taze soğanı ilave edip, karıştırın. Kabartma tozu, un, tuz ve pulbiber ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. En son rendelenmiş kaşar peyniri katın ve tekrar yoğurun. Karışımdan cevizden büyük parçalar koparın ve elinizle istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Kırmızı Mercimekli Poğaca Tarifi
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2014, 23:38:28 »
[iMidye Poğaça Tarifi


4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1’er tatlı kaşığı
tozşeker ve tuz
150 gram margarin
ve tereyağı
İçi için:
1 su bardağı siyah zeytin
Kekik
Midye Poğaça Yapılışı
BİR kaseye unu eleyin ve kuru mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın ve bir yumurta ile diğer yumurtanın akını katın (sarısını üzerine sürmek için ayırın). Yoğurt, sıvıyağ, ılık su, tozşeker ve tuz ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile orta büyüklükte açın. Birinci hamurun üzerine eritilmiş margarin ve tereyağı karışımından sürün. İkinci hamuru üzerine serin ve ikisini rulo şeklinde sarın. Diğer iki hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Hamurları buzdolabında 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hamurları 2 parmak kalınlığında kesin. Elinizle hafifçe bastırıp büyültün. İç harç için dilimlenmiş siyah zeytin ve kekiği karıştırın. Hamurların ortalarına harçtan pay edin ve poğaça yapar gibi katlayın. Üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Kırmızı Mercimekli Poğaca Tarifi
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2014, 23:40:10 »
Ağzı Açık Poğaça Tarifi


Hamuru için:
200 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta (akını ve sarısını ayırın)
Karabiber
Ağzı Açık Poğaça Yapılışı
MARGARİN veya tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, mahlep ve tuzu karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek, 10 dakika dinlendirin. Diğer tarafta içi için, beyaz peyniri rendeleyip, içine ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve karabiber katıp, karıştırın. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeyi avuç içinde açıp, içine iç harçtan koyun ve ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Kırmızı Mercimekli Poğaca Tarifi
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2014, 23:56:48 »
Sucuklu Ay Çöreği Tarifi


3 adet patates
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Üç buçuk su bardağı un
İçi için: 1 adet küçük kangal sucuk
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu Ay Çöreği Yapılışı
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve
tuz ekleyip yoğurun. Unu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde 12 adet parça koparın ve her birini oval şekilde açın. Diğer taraftan küçük parçalar halinde doğranmış sucuğu kendi yağında kısık ateşte kavurun. Küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Açtığınız hamurların içine hazırladığınız iç harcı paylaştırın. Her bir hamuru rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirip ay şekli verin. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.
alıntı.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo