Güzel Tablo

COCOSTAR KEK

Gönderen Konu: COCOSTAR KEK  (Okunma sayısı 1893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
COCOSTAR KEK
« : 02 Aralık 2014, 22:39:43 »


3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tepeleme + 1 yemek kaşığı kadar un

İçi için:
2 adet yumurta akı (yumurtalar büyükse 1 adet yumurta akı).
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri İçin:
yarım paket çikolata sosu

Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyin ve kabarıncaya kadar mikser ile çırpmaya devam edin. Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip güzelce çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

İç malzemesi için, bir kabın içinde yumurta akları, Hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın. Kıvamı, elde şekillendirecek kıvamda olmalıdır. Kek kalıbını yağlayın. Kek harcının yarısını kalıba dökün.

İç harcından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fotoğraftaki gibi kek harcının ortasına yan yana yerleştirin. ( Ben 2 tatlı kaşığı kullanarak yuvarlak şekil verdim ama elinizle de şekillendirebilirsiniz. Kalan kek harcını topların üzerine dökün. Önceden ısıtılmamış 170 derecelik fırında ilk 40 dakikadan sonra ara ara kontrol ederek pişirin. Kek pişip soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Yarım paket çikolata sosunu tarife göre hazırlayın. Süt miktarınıda yarım koyun. Soğuyan kekin üzerine çikolata sosunu gezdirin. Afiyet olsun
alıntı.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: COCOSTAR KEK Portakallı Şeker Kurabiye
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2014, 22:48:13 »


200 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
125 gram pudra şekeri (yarım su bardağından biraz fazla )
100 gram sıvı yağ ( yarım su bardağı )
1 adet yumurta
100 gram portakal suyu ( yarım su bardağı )
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 tatlı kaşığı sirke ( elma yada üzüm fark etmez )
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4,5-5 su bardağı kadar )
Bulamak için;

Toz şeker
Portakallı Şeker Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyun, karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan kıvama gelince un miktarı tamamdır. Yaklaşık 4-5 bardak un gidiyor. Hamuru iyice yoğurun. 2 eşit bezeye bölün, resimlerde yardımcı olacaktır. 2 tane buzdolabı poşetine koyun, önce elinizle bastırarak biraz yayın daha sonra resimdeki gibi merdaneyle poşetin şeklini alacak şekilde açın. ne çok ince ne de çok kalın olacak. İyice düzleştirin, iki poşeti de aynı şekilde hazırlayın. Bir tepsiye koyup buzdolabında yumuşaklığı gidip sertleşene kadar bekletin. Benim fazla vaktim olmadığı için dondurucu bölümünde beklettim. Yaklaşık yarım saat kadar, eğer geceden yapıp sabaha pişirmek isterseniz alt tarafa koyabilirsiniz, buzluğa koyarsanız kontrol edin. Donmayacak, kesilecek kıvama gelince çıkartın. Poşetin üst kısmını kesin, resimdeki gibi bıçak veya pizza keseceği ile önce şerit olarak. Sonra küp küp şeklinde kesin bir tabağa toz şeker koyun. Tek tek her tarafını toz şekere bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Çok fazla kızarmayacak rengi açık olsun. Gerçekten tavsiye edeceğim bir kurabiye, şimdiden afiyet olsun.










Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: COCOSTAR KEK yeşil tencere keki
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2014, 19:31:06 »


4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
2,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kreması için;

6 su bardağı süt
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday fark etmez)
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı hindistan cevizi hindistan cevizi
1 limon kabuğu rendesi
Vanilya
Ispanak püresi için;

2 küçük demet ıspanağın yaprak kısmı
Yarım çay bardağı su
Yeşil Dünya (Tencere Keki) Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce ıspanak yaprakları ve su küçük bir tencerede 1-2 dakika yumuşatılır (tamamen haşlamaya gerek yok ) Sonra blenderda iyice püre yapılır.
Keki yapacağımız kaba yumurtalar kırılıp şekeri eklenerek mikserle 5 dakika çırpılır. Ispanak püresi, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip hafifçe çırpılır. Yağlanmış ve unlanmış 35 cm genişliğinde bir tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Kreması için bir tencereye soğuk olarak sütü ve diğer tüm krema malzemeleri konulur. İyice çırpılır. Ocak üzerinde karıştırarak krema haline getirilir. Kaynayınca ocaktan alınır.

Kek soğuyunca bıçakla ikiye kesilir. Birinci parça 25 -26 cm çapında bir tencereye yerleştirilir. Kekten bir havuz oluşturulur. Kekin yüzeyine hafifçe su serpilir (kremanın yapışması için). Pişirilen krema sıcak olarak bu kek havuzuna doldurulur. İkinci parça tencerenin kapağı ile ölçülerek tencere çapında kesilerek küçültülür. Üzeri hafifçe ıslatılılır. Küçültülen bu parça tenceredeki kremalı keke kapak olarak kapatılır. El ile hafifçe bastırılarak yapışması sağlanır. Soğuyunca ağzı kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir. Servis yaparken tencerenin ağzına bir tepsi kapatılır ters çevrilerek tencereden çıkarılır. Ortasına bardak koyup kenarlardan ince dilimler halinde kesilir, yan yatırılarak servis yapılır. Şık sunumuyla misafirlerin gözdesi pastanız hazır. Afiyet olsun.








alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: COCOSTAR KEK peynirli otlu puaça
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2014, 22:07:10 »
MALZEME LİSTESİ:

4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
100 gr. koyun peynir
100 gr. kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
tuz
su

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
çörekotu

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Kenarlara rendenin ince yerinden rendelenmiş kaşar ve koyun peyniri serpiyoruz. Doğranmış maydanozu ve dereotunu ilave ediyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Biraz da su ekliyoruz ve ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz.

Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra kenardaki malzemeleri de ortaya katıp yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Bezeleri tezgah üzerinde ileri geri yaparak fitil haline getiriyoruz. Fitilin de iki ucunu birleştiriyoruz ve simit şekline getiriyoruz Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu serpiyoruz ve tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4343
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: COCOSTAR KEK
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2015, 22:53:05 »
CocoStar Kek Tarifi
malzemeler
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı süt,
3 yemek kaşığı kakao (elenmiş),
1 paket kabartma tozu (elenmiş),
1 su bardağı tepeleme un + 1 yemek kaşığı un (elenmiş).
İçi İçin:
2 adet yumurtanın akı,
2 su bardağı hindistan cevizi,
2 su bardağı pudra şekeri.
Üzeri İçin:
100 gr bitter çikolata,
Hindistan cevizi.
 
 


 
hazir
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyalım ve köpürüp beyazlaşana kadar 3 dakika mikser ile çırpalım.
Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip tekrar çırpalım.
Sonra kakaoyu, kabartma tozunu ve unu ilave edip mikserin düşük ayarında çırpalım.
İçi için; bir kaba yumurtanın akını, hindistan cevizini ve pudra şekerini koyup iyice yoğuralım.
 
 
Sonra elimizi hafif suyla ıslatarak yoğurduğumuz karışımdan küçük parçalar koparalım ve yuvarlak şekil verelim.
Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunun yarısını dökelim ve eşit şekilde yayalım.
Kek hamurunun üzerine hazırladığımız topları yerleştirelim.
Topların üzerine kalan kek hamurunu dökelim ve toplar görünmeyecek şekilde kek hamurunu yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir kürdan kontrolü yapabilirsiniz)
 
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım.
Üzeri için; benmari usulü erittiğimiz çikolatayı, tatlı kaşığı yardımıyla kekin üzerinde ileri geri gezdirip kekin üzerini süsleyelim.
Son olarak kekin üzerine hindistan cevizi serpelim.
Kekin üzerindeki çikolata donduktan sonra Kokostar Kekimizi dilimleyerek servis yapalım.

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo