Kıymalı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
5 kase un,
3 su bardağı süt,
2 tatlı kaşığı tuz.
İçi İçin:
Yarım kilo kıyma,
3 adet soğan,
4 yemek kaşığı sıvı yağı,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
Üzeri İçin:
900 gr tereyağı,
1 adet yumurta.
Kıymalı Kömbe Yapılışı
Bir kaba sütü, unu, tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.
İçine tuzu, unu ilave edelim ve yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru 2 bezeye ayıralım.
Bezeleri oklava ile açalım.
Tavada tereyağını eritelim ve açtığımız hamurların üzerine bolca döküp, yayalım.
Sonra hamurları katlayıp, buzdolabında dinlendirelim.
İçi için; soğanları ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine kıymayı ilave edelim ve kavuralım.
Sonra karabiberi, kimyonu, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edip, karıştıralım.
Donan hamurları tepsi büyüklüğünde oklava ile açalım.
Yağlanmış fırın tepsisine birinci hamuru yerleştirelim.
Üzerine kıymalı harcı dökelim ve yayalım.
Kıymalı harcın üzerine ikinci hamuru yerleştirelim ve kenarlarını kapatalım.
Hamurun üzerine parmağımızla tepsiye değecek şekilde 5 adet delik açalım.
Tavada erittiğimiz tereyağını birer yemek kaşığı deliklere dökelim.
Yumurtayı kömbenin üzerine kırıp karıştıralım ve elimizle hamurun üzerine yayalım.
Kıymalı Kömbemizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim