Güzel Tablo

"Kahvaltı ya da Kahve altı"

Gönderen Konu: "Kahvaltı ya da Kahve altı"  (Okunma sayısı 980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4169
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
"Kahvaltı ya da Kahve altı"
« : 24 Ocak 2016, 19:48:47 »
"Kahvaltı ya da Kahve altı"
Başka ülkelerde İngilizcede "break fast" Arapçada "iftari" diye geçiyor aslında oruçun bozulmasıyla ilgili ama bizde öyle birşey olmuş ki kahvenin altlığı olarak 1600lerden küçük başlayan bir adet olup 1900lerde sanayileşme başlayınca kahve altı olan o küçük öğünü baya kallavi bir öğüne dönüştürmüş. Hatta oradaki malzemeleri bizim kültürümüzden ve iftariyeliklerden de aldığı için enteresan bir hal almış. Ondan evvel aslında biz iki öğün besleniyormuşuz.
Bugün size küçük bir bomba yaparak güne başlamak isterim. —————————————————————————————- Tavada Soslu Göz Yumurta
1 adet soğanı küp küp doğrayın ve hazırladığınız lezzetli tereyağı karışımından 1 çorba kaşığını tavaya alarak, soğanları bu yağda soteleyin. Ardından şeritler halinde doğranmış 1’er dolmalık yeşil ve kapya biber ile ince ince dilimlenmiş 2 diş sarımsağı ekleyip, sotelemeye devam edin. Soğanlar ölünce içine 1 çorba kaşığı biber salçası, salçanın açılması içinde 3 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırın ve tavaya ekleyin. 1 adet kuru ekmek dilimini bıçakla yada elinizle ufak küpler halinde parçalayarak ilave edin. Ekmekler tavadaki suyu hafif çekince içine 3 adet yumurtayı göz göz kırın ve sarısını bozmadan, beyazları iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek afiyetle yiyin.
Malzemeler (3 kişilik)
1 adet orta boy soğan
3 adet yumurta
1 adet kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
3-4 çorba kaşığı su
1 dilim kızarmış ya da kuru ekmek
1 çorba kaşığı Lezzetli Tereyağı karışımı
Tuz
Karabiber


Refika'nin Mutfagi

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4169
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: "Kahvaltı ya da Kahve altı"
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2016, 20:08:16 »


Sütlü Serpme Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka.
Sosu için;

1 yumurta,
2 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 tutam tuz,
1 paket kabartma tozu.
İç harcı için;

200 gr. lor peyniri,
1 tutam maydanoz.


Sütlü Serpme Börek Yapılışı
Böreğin sosu için gerekli olan malzemeler, derin bir kap içerisine alınır ve iyice karıştırılıp hazır edilir.

İç malzemesi için maydanozlar ince ince kıyılıp, lor peynir ile karıştırılır.

Büyük boy dikdörtgen borcam tepsi yağlanıp hazırlanır.

Yufkalar ortadan ikiye bölünür ve ilk parça soslanmadan tepsiye yerleştirilir.

Diğer yufka sosun içerisine batılırıp çıkartılır ve kuru yufkanın üzerine serilir.

Bir yufka daha soslanarak yerleştirilir ve üzerine peynirli harcın yarısı serpiştirilir.

Üzerine tekrar kuru yufka serilip, düğer yufka soslanarak yerleştirilir.

Kalan iç harcı üzerine serpiştirilip, tek yufka hariç kalan yufkalar sosa bulanarak tepsiye yerleştirilir.

Son yufka kuru olarak yerleştirildikten sonra hazırlanan sütlü serpme börek dilimlenir.

Kalan sos üzerine gezdirilerek dökülüp her yerine yaydırılır.

Tercihe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirilir ve buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirilir.

Dinlenen serpme börek dolaptan alınıp, önceden ısıtılan 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunulabilir.

Bu nefis Sütlü Serpme Börek Tarifi için Sümeyra Temel‘e çok teşekkür ederiz.
alıntı

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo