Güzel Tablo

Sürprizli Saray Köftesi -Kıymalı Patates Köftesi

Gönderen Konu: Sürprizli Saray Köftesi -Kıymalı Patates Köftesi  (Okunma sayısı 1196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Sürprizli Saray Köftesi Tarifi'nin Malzemeleri
Köfte için;

Yarım kg köftelik kıyma
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı su
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
İç Pilav için;

1 su bardağı pirinç
1, 5 su bardağı kaynar su
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için;

3 yaprak milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Sosu için;

3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sürprizli Saray Köftesi Tarifi'nin Yapılışı
Merhabalar,

Bir çok kişinin beğenisini alan bu yemeği bende test ettim ve çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Yapılışı:

İlk olarak yemeğimizin süprizini yani iç pilavını yapıyoruz.

Pirinç tuzlu sıcak su da ıslatılır ve 15 dakika bekletilir.

Daha sonra bekletilen pirinç nişastası gidene kadar yıkanır.

Rendelenen soğan tencereye konur yağları eklenerek kavrulur.

Soğanlar biraz kavrulduktan sonra dolmalık fıstık eklenir ve kavrulmaya devam edilir.

Yıkanan pirinçler tencereye eklenir.

Tuzu eklenerek kavrulma işlemine devam edilir.

Pirinçler şeffaf bir renk alınca 1. 5 su bardağı kaynar su ve 10 dakika suda bekletilen kuş üzümü eklenir.

Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pilavın pişmesi sağlanır.

Pilav pişince üzerine kağıt havlu kapatılarak demlenmesi için bir kenara alınır.

Şimdi sıra geldi köfteyi hazırlamaya.

Köfte için gereken bütün malzemeler bir kaba alınarak yoğurulur.

Daha sonra bir yağlı kağıt üzerinde köfte dikdörtgen bir şekilde açılır.

Açılan köftenin ortasına demlenen pilav konur. (Resimlerde daha iyi anlaşılabilir. )

Yağlı kağıt yardımı ile köfte kapatılarak rulo şekli verilir.

Yağlı kağıt ile paketlenen rulo köfte 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir.

15 dakika sonra fırından alınır. ( Bu süre fırından fırına değişiklik gösterebilir. )

Köfte pişerken yemeğin sosu hazırlanır.

Kabukları soyulmuş domates ve biber küp küp doğranır.

1 yemek kaşığı yağda biber kavrulur ve üzerine domates eklenerek pişirilir.

Suyunu çekmesine yakın tuzu eklenir.

1 tatlı kaşığı kadar biber salçası eklenir ve yarım çay bardağı su ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilerek altı kapatılır.

Şimdi sıra geldi köftenin süslenmesine:)

Milföy hamurları hafif unlu zeminde bir merdane yardımı ile biraz inceltilerek açılır ve 1 parmak kalınlığında ince şeritler halinde kesilir.

Pişen köftenin paketi açılır ve üzerine milföy şeritleri kafes şekli verilecek şekilde yerleştirilir.

Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve tekrar fırına verilir.

Milföyler kızarana kadar pişirilir.

Pişme işlemi tamamlanınca servis tabağına alınır ve köftenin yanına sosu eklenerek sunuma hazır hale getirilir. Afiyet olsun








alıntı
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2016, 21:40:36 Gönderen: kardelen »

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürprizli Saray Köftesi
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2016, 21:35:21 »








Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürprizli Saray Köftesi -Kıymalı Patates Köftesi
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2016, 21:43:00 »
Kıymalı Patates Köftesi


Kıymalı Patates Köftesi Tarifi'nin Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur (düğ)
Sıcak su (1 su bardağı ve biraz fazla)
3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
İç Harcı İçin;

200 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi'nin Yapılışı
İnce bulgurumuzu ıslatıyoruz ben 2 su bardağı düğ için 1 su bardağından biraz fazla sıcak su kullandım. Siz yine de kontrol edip suyunu biraz daha arttırabilirsiniz. Bulgurlarımızın üzerini kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Bulgurlarımız demlenirken kıymalı harcımızı kavurmaya başlıyoruz.
Yanmaz yapışmaz tavamızın içerisine kıymamızı alıp suyunu salıp suyunu tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra biraz sıvı yağ ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanımızı ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz. Soğanımızın kokusu çıkmaya başlayınca doğradığımız sarımsaklarımızı ekleyip 1 dk daha kavuruyoruz. Küçük küçük doğradığımız domatesimizi ekleyip iyice kavuruyoruz. 1 tatlı kaşığı salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip salçamız bütün kıymamıza rengini verene kadar karıştırıyoruz. Ocağımızı kapatıp ılımaya bırakıyoruz.

Demlenen bulgurlarımızı yoğurma kabımıza alıyoruz baharatlarımızı ve salçalarımızı ekleyip iyice yoğuruyoruz. Üzerine haşladığımız patateslerimizi rendeleyip macun kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz. Şekil vermeye başlıyoruz mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde iyice yuvarlıyoruz ortasını çukurlaştırıyoruz. Eğer şekil vermekte zorlanırsanız küçük bir kase içerisine biraz su koyup ara ara elinizi ıslatabilirsiniz. Köftelerimizi fırın kabımıza diziyoruz üzerlerine kıymalı harcımızdan eşit miktarda paylaştırıyoruz. 18 adet köfte oldu. Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırınımızda 5-10 dk arası pişirip çıkarıyoruz. Ben 12 tanesini fırında pişirdim 4 tanesini pişirmedim. Arzu ederseniz fırına hiç koymadan servis yapabilirsiniz fakat fırında pişirdiğimiz zaman malzemeler bütünleştiği için şekil olarak daha düzgün oluyor. Sade daha çok hoşuma gitti, isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Not; Köftemize kıvam veren patateslerimiz bu yüzden patates ölçüleri aynı olamayacağı için ve orta boy patates kullanacaksanız 1 adet fazladan haşlayın çünkü köftemize düzgün şekil verebilmemiz için macun kıvamında olmalı eğer 3 patates kullanmanıza rağmen hala macun kıvamında değilse fazladan 1 patates daha rendeleyin. Yedekte 1 tane fazladan olsun ki tekrar patates haşlamak zorunda kalmayın eğer kalırsa salata veya başka bir şekilde değerlendirebilirsiniz.












alıntı

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo