Güzel Tablo

Sütlü Tatlılar ve iftariyelikler

Gönderen Konu: Sütlü Tatlılar ve iftariyelikler  (Okunma sayısı 1123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Sütlü Tatlılar ve iftariyelikler
« : 12 Haziran 2016, 16:32:40 »


Fındıklı Pratik Tatlı (Baklava Yufkasından)

Malzemeler; 15-20 dakika 6-8 kişilik

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Ana malzeme;
1 paket hazır baklavalık yufka ( Paketin içinden 8 adet kullandım)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
150 ml sıvı krema (ufak karton kutularda satılan çiğ krema)
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ince kıyılmış fındık

Tatlının üzeri için:
Tereyağ+sıvı yağ karışımı
Fıstık

HAZIRLANIŞI
*Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. 15 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. (Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynattım)
*Büyük bir kasede toz şeker,yumurta,irmik,sıvı yağ,sıvı krema,yoğurt ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
*Mutfak tezgahına 2 adet baklavalık yufkayı üst üste koyun.
*Yufkanın her tarafına irmikli karışımdan sürün.
*Karışımın üzerine bol fındık serpin ve sıkıca rulo şeklinde sarın.
*Ruloları 5 cm eninde veya göz kararı dilimleyin.
*Üzerlerine bolca tereyağ+sıvıyağ karışımı sürün.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
*Fırında çıkınca üzerlerine soğuk şerbet dökün. Fırında çıktıktan 2-3 dakika sonra şerbetledim.

Not:
*İrmikli karışımı 10-15 dakika bekletirseniz irmik şişiyor ve biraz koyulaşıyor.Yufkayı dilimlediğinizde dışına akmıyor.
*Aslında dışına aksada fazlasını alabiliyorsunuz ama ben kolaylık olması için söylemek istedim. İrmikli karışım çok koyu olmadığı için içlerine abartmadan sürmek gerekiyor.
*Ruloları tepsiye mutlaka aralıklı olarak dizin. Resimde gördüğünüz gibi bitişik dizip pişirmeyin. Tatlılar pişerken şişiyor o yüzden birbirine yapışmasınlar.
*Verdiğim ölçüden orta boy servis tabağını dolduracak kadar tatlı çıkıyor. Kalabalık misafirleriniz için 2 ölçü yapabilirsiniz.
*Tatlınızı uzun süre şerbetin içinde bekletmeyin ki yumuşak bir tatlı olmasın.
*Bir yanlışlık yapmayın diye ayrıntılı yazmaya çalıyorum. Ayrıntılı yazıncada tarif size karışık veya zor gelebilir. Aslında tarif herkesin yapabileceği kadar kolay.

Afiyet olsun..
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2016, 16:34:48 Gönderen: kardelen »

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sütlü Tatlılar ve iftariyelikler
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2016, 16:37:36 »


ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler

-3 su bardağı köftelik ince bulgur
-2 su bardağı sıcak su
-2 adet kuru soğan
-4 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-4 adet taze soğan
-2 dal nane
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1/2 çay bardağı nar ekşisi
-1 çay bardağı zeytin yağı
-1/2 adet limon suyu
-1 çay kaşığı çemen tozu
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon

HAZIRLANIŞI

*Derin bir tepsi içerisine bulguru koyup üzerine sıcak suyu döküp hafif karıştırıp ağzı kapalı şekilde 10dk bekletin.

*Soğan ve sarımsakları rendeleyin.

*Maydonoz, taze soğan ve naneyi çok ince olacak şekilde doğrayın.

*Islatılan bulgura rendelediğiniz malzemelerle birlikte salçaları ve baharatları ekleyip iyice ova ova bulgur ezilene kadar yoğurun.
Bulgur yumuşayınca nar ekşisi, limon suyu ve zeytin yağını ekleyip 5 dk daha yoğurup doğradığınız yeşillikleri ekleyip biraz daha yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda sıkın.

*((Bu işlemi yaparken elinizi hafif ıslatırsanız daha güzel şekil alıyor))

*Hazırladığınız köfteleri servis tabağına koyup yanında marul ve limon ile servis yapın.

Afiyet olsun..

ÇİKOLATALI BATON KEK


ÇİKOLATALI BATON KEK

Malzemeler:

2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı Sıvıyagi
1 su bardagi süt
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 paket bitter çikolata (80 gr)
2 su bardağı un

Üzeri için; Bitter çikolata yada pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Önce şekeri ve yumurtayı derin bir kaba alıp mikserle 5 dakika çırpın,siviyagini ilave edip 2 dakika çırpın ..Sütü ilave edip tekrar çırpın ,benmari usulü erittiginiz cikolatayi ilave edin …Bir yandan cirparken bir yandan kakao, kabartma tozu şekerli vanilin ve unu havadan eleyerek ilave edip iyice karıştırın…Yaptığınız kek karışımıni tereyağı ile yağlanmış baton kek kalıbına harcı dökün , önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin…Pişen Baton kekiniz soğuduktan sonra üzerine erittiginiz çikolata gezdirin. . (Isterseniz çikolata yerine pudra şekeri serpebilirsiniz)

Afiyet olsun..

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sütlü Tatlılar ve iftariyelikler
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2016, 16:50:47 »
EKŞİLİ KÖFTE


EKŞİLİ KÖFTE

Malzemeler;
Köftesi İçin
150 gr. Kıyma
1/2 adet Soğan
1 yemek kaşığı Galeta Unu
1/2 çay bardağı Pirinç
1 çay kaşığının ucuyla Tuz
1 çay kaşığı İstediğiniz Baharatlardan Baharat Karışımı

Yemek İçin;
2 adet Patates
1 adet Yumurta Sarısı
1/2 adet Limon Suyu
1 yemek kaşığı Un
1 çay kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI
1- Patatesli küçük küpler halinde doğrayın.
2- Köfte malzemelerini dilediğiniz baharatlarla harmanlayarak yoğurun. Pirinci yıkayıp ekleyin yoğurmaya devam edin. Tek lokmalık büyüklüklerde köfteler yapın. Yaptığınız köfteleri una bulayabilirsiniz.
3- Bir tencerede suyun içinde küp doğradığınız patatesleri haşlayın. Pişmeye yakın köfteleri de içine atın.
4- Köfteler piştiğinde bir kasede yuımurta sarısını limon suyuyla çırpın. İçine köftelerin içinde bulunduğu sudan alıp yumurta sarısı bulunan karışımın içine ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unu ekleyin güzelce karıştırın. Topak olmasın. Biraz daha kaynayan sudan alıp ekleyin. Karıştırın. Sonra yumurta sarılı karışımı yavaşca tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün. Yemeğin suyunu arzunuza göre ayarlayın. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..

KIBRIS TATLISI



Malzemeler;
4 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı galeta unu
1,5 çay bardağı hindistan cevizi
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şurup malzemeleri;
2 çay bardağı şeker
4 çay bardağı su

Kremamalzemeleri;
1 paket vanilyalı puding
1 poşet toz krem şanti (kaymak tadında)

*Şurubu için, şeker ve suyu 5-8 dk. kaynatın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.

*Krema için, vanilyalı pudingi 650 gr. süt ile pişirin. Ilık olduğunda mikser ile çırpın ve kaymak tadında krem şantiyi içine ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanmak üzere buzdolabında bekletin.

HAZIRLANIŞI
*Kare borcamı yağlayın ve unlayın.
*Yumurta ve şekeri iyice çırpın (yaklaşık 8 dk.).
*Kalan malzemeleri ekleyin ve spatula ile yumurta-şeker karışımını söndürmeden karıştırın.
*Hamuru hazırladığınız kalıba dökün; 175' C de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirin.
*Pişen tatlı ılıyınca ılık şurubu üzerine dökün.
*Tatlı şurubunu iyice çekip soğuyunca üzerine kremasını sürün. *Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. 4-5 saat sonra sunabilirsiniz.

Afiyet olsun..

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemelerimiz:
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı
*İlk önce sıvıları koyarak bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz(bu kısım önemli biraz dikkat istiyor)
*Pişirme kağıdı serilmiş yada yağlanmış tepsimize diziyoruz.
*175-180 derece ayarladığımız fırınımızda üzeri çatlayıp çok hafif kızarana kadar pişirip, fırından çıkarıyoruz.
*Soğumasını bekliyoruz.. Yoksa dağılır dikkat!!
*Çayımızın yanında afiyetle yiyoruz.

Afiyet olsun.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sütlü Tatlılar ve iftariyelikler
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2016, 17:23:40 »
YALANCI SU BÖREĞİ


MALZEMELER

*3 yumurta
*4 su bardağı su
*5 yufka (4 yufkanız varsa yine aynı ölçülerde rahatça yapabilirsiniz..)
*Yarım su bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ

*200 gr.kıyma
*1 iri soğan
*1 iri patates
*1 tatlı kaşığı tuz,karabiber,kırmızı biber,pul biber
*Kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

*Kıymayı tencereye alıp az ateşte kavurmaya başlayalım
*Küçük küpler halinde doğradığımız soğanı da ilave ederek 3-4 dak.kavuralım.
*Küp şeklindeki patatesleri de ekleyerek 2-3 dak..daha kavurup tuz ve istediğimiz baharatları atalım,
*Maydanozu da ekleyerek,ocağı kapatalım

*Çukur bir kapta yumurta,su ve sıvıyağı karıştıralım

*Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim veya derin bir tepsiyi yağlayalım
*Tepsimiz kelepçeliden daha büyük olursa börek daha normal kalınlıkta olur ama illa ki kelepçelide olsun derseniz biraz kalın oluyor fakat kalın da olsa börek hamur olmuyor,yapabilirsiniz..
*İlk yufkayı taşırarak,düz şekilde serelim
*Diğer yufkaların 2 sini yarıya bölelim (4yarım yufka) aralarına sıvı karışımdan 1'er kepçe dökerek yufkaları ıslatalım
*4 yarım yufkayı ıslatınca kıymalı harcın yarısını yayalım
*Kalan yufkaların 2 yarımını da aralarını ıslatarak yayalım
*Tekrar kıymalı harcı koyarak bitirelim
*Kalan yufkaları da ıslatarak serelim
*Sıvı malzemeden 1-2 kepçe kalsın
*Böreği dilimleyelim
*Kalan sıvı karışımı en üste dökelim**Kısaca bu börekte iki arada kıymalı iç kullandım,şahane oldu..
*200 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim

*İsterseniz 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ karışımını da üzerine sürebilirsiniz.daha parlak olur.

*Pişirmeden ve son sosu dökmeden önce mutlaka dilimleyin,pişince zor oluyor.Ve sos içine daha iyi işliyor..

*Geceden hazırlayıp üzerini kapatarak sabah pişirebilirsiniz.Ben 2 saat önceden hazırladım harika oldu,hemen de pişebilir sorun olmaz,duruma göre davranın!!!

AFİYET OLSUN...



KURABİYELİ, ÇİKOLATALI MUHALLEBİ

Malzemeler: ( 4-5 kişilik)
3 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker

Çikolata sos:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
3 tatlı kaşığı nişasta

Arası için: Ufalanmış bisküvi ya da kurabiye

HAZIRLANIŞI
*Muhallebi için tüm malzemeler bir tencerede koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırılır.
*Servis kuplarının dibine ufalanmış bisküvi yada kurabiye konulur sonra üzerine hazırlanan muhallebiden paylaştırılır. Üzerine tekrar bisküvi yada kurabiye ve tekrar muhallebi konulur.
*Çikolata sos için tüm malzemeler koyulaşıp göz göze olana kadar pişirilir ve muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
*Üzerleri yine içine konan malzeme ile süslenir ve soğutulduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun..

KREMALI GÜLLAÇ


KREMALI GÜLLAÇ

Malzemeler;
5-6 adet güllaç yaprağı

Yaprakları Islatmak için;
1 litre süt
400 gr şeker
2 paket vanilya

Kreması için (Yaprakların arasına);
1 litre süt
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket krem şanti yada krema

HAZIRLANIŞI
Tatlıyı hazırlarken önce kremasını pişiriyoruz. Kremayı pişirmek için süt, şeker, un ve nişastayı (krema-krem şanti hariç) bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın normalde pişirdiğimiz kremalara çok koyu olmayan bir kıvamı olması lazım. (Boza gibi bir akıcılık yeterli olacaktır.) Krema piştikten sonra ocaktan alıp mikser ile hafif ılınana kadar 5-10 dakika çırpıyoruz. Krema ılınınca içerisine bir paket toz halde krem şantiyi yada önceden çırparak katılaştırdığımız kremayı azar azar ekliyoruz. Tamamen karıştığında çırpmayı bırakıyoruz. Bu sırada güllaç yapraklarını ıslatmak için 1 litre sütü şeker ve vanilya ile kaynatıyoruz. Geniş bir tepsiye güllaç yapraklarını yerleştirip sıcak süt ile iyice ıslatıyoruz. Yaprağımız yumuşadıktan sonra dikkatlice kare yada dikdörtgen bir borcama alıyoruz. Hafif buruşturarak kalıbınızın tamamına yayılmasını sağlamalısınız. Güllaç yaprağımızın üzerine bir kaşık yardımıyla üzerini tamamen kaplıcak kadar hazırladığımız kremadan döküyoruz. Daha sonra üst üste güllaç yaprağı ve krema şeklinde 3-4 kat daha devam ediyoruz. Ben çok hamurlu olmasını istemediğim için az sayıda yufka ve arasına çokça krema kullandım. Fakat siz güllaç seviyorsanız yaprakların arasına daha ince krema sürebilirsiniz. Ayrıca eğer seviyorsanız arasına file fındık, badem, fıstık yada hindistan cevizi serpebilirsiniz, fakat bizim evde bunlarda pek sevilmediği için ben koymadım. Tüm krema bittiğinde tatlımızın en üstüne bir tana daha güllaç yaprağını düzgünce yerleştiriyoruz ve servis etmeden önce mümkünse dolapta bir gece bekletiyoruz. Tatlımızı kare kare dilimledikten sonra file fıstık ve vişne ile süslyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

İNCİR CEZERYESİ


İNCİR CEZERYESİ

Malzemeler:

500 gr kuru incir
1 paket petibör bisküvi
1 kutu krema
kırık fındık ve ceviz içi
hindistan cevizi....

Hazırlanışı

*İncirler sap kısımları kesilip iyice temizlendikten sonra bir tencereye alınır ve üzerini geçicek kadar su ilavesiyle birlikte yaklaşık 10 dakika kadar haşlanır. Ardından suyu süzülüp rondodan geçirilerek püre haline getirilir.

*İncirler bir kaba alınır sonrasında kaba ufalanmış bisküviler (dilerseniz onlarıda rondodan geçirebilirsiniz), ceviz, fındık kırıkları ve kremada eklenerek karışım güzelce yoğurulur.

*Strech filmin üzerine karışım yayılır ve iyice sarılarak buzdolabında en az 7-8 saat kadar dinlendirilir. Kesilebilecek kıvama geldiğinde hindistan cevizine bulayıp dilimlenerek servis edilir.

*Arzu ederseniz cezeryenizi yuvarlak toplar şeklinde de sunabilirsiniz.

*Afiyetle kalın..



Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4154
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sütlü Tatlılar ve iftariyelikler
« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2016, 00:14:55 »


Süt Tatlısı (Kıyır Kıyır )
Hamuru için:

1 yumurta
1 nescafe fincanı süt
1 nescafe fincanı sıvı yağ
4 nescafe fincanı un
1 paket Kabartma tozu
Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Süt Tatlısı (Kıyır Kıyır ) Tarifi'nin Yapılışı
Mutlu bayramlar herkese😊

Benim baklavaninv
kardeşi dediğim ve babaannemin misafirlerine sık sık yaptığı bir tatlı. Onun kadar iyi yapamasam da bana onu hatırlattığı için çok severim bu tatlıyı.

Önce şerbetini hazırlayalım. Şeker ve su karışımı 10 dakika kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Şerbet soğurken hamuru yoğuralım.
Yoğurma kabına yumurta, süt ve sıvı yağ konulur. Üstüne un eklenir. Kabartma tozu katılır ve güzelce yoğrulur.
Küçük bir fırın kabına yağ sürülmeden güzelce hamur yayılır. Baklava biçiminde kesilir.
180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir. Ne kadar çok kızarırsa o kadar çok lezzetli oluyor.
Tatlı ve şerbet ikisi de ılıkken şerbet tatlıya dökülür. Üzeri kapatılır. Şerbeti çekmesi beklenir.
İstenirse kaymakla da servis edilebilir.
Beğenmeniz dileğiyle.








Sütlaç Yiyerek Kilo Verin



Çocukların çok sevdiği bu tatlı aslında çok besleyicidir. Sütlacın içerisinde vitaminler, protein ve kalsiyum vardır. Fiziksel aktivitelerinizi desteklemekte harika olan bu tatlıyı isterseniz sıcak veya soğuk olarak yiyebilirsiniz.Ayrıca son dönemde yapılan araştırmalar, sütlacın kilo vermenize de yardımcı olabileceğini gösteriyor. Kulağa inanılamayacak kadar iyi geliyor değil mi? Bugünkü yazımızda size bu konudan bahsedip sütlacın yararlarını anlatacağız.

Antrenman sonrası sütlaç yiyin


Öncelikle bu tatlının besin değerlerine odaklanalım. Sütlacın egzersiz yapan kişiler için daha uygun olduğunu zaten biliyoruz. Egzersizden sonra sütlaç yemek tüm kaslarınız için yararlıdır.

Genelde çocukların bolca yediği bu tatlının yararlarını 3 malzeme üzerinden inceleyebiliriz.

Pirinç

Sütlaç yaparken isterseniz beyaz isterseniz esmer pirinç kullanabilirsiniz. Beyaz pirinç daha kolay sindirilir ancak esmer pirinç hem daha sağlıklıdır hem de daha çok lif içerir.

Hangisi olduğu fark etmeksizin pirinç harika bir karbonhidrat kaynağıdır ve egzersiz sonrası kaslarda tükenen glikojenin yerine konmasına yardımcı olur.

Süt
Eğer laktoz intoleransınız varsa badem, Hindistan cevizi veya darı sütü kullanabilirsiniz. Eğer inek sütü kullanıyorsanız, aldığınız yağ miktarını azaltmak için düşük yağlı bir süt tercih edin.

Süt protein (kazein ve peynir altı suyu) ve karbonhidrat (laktoz) açısından zengindir ve bu sayede glikojen eksiğinin giderilmesini sağlar. Bu da bedeninizin, çalışmak için ihtiyaç duyduğu amino asitleri işlemesine yardımcı olur.

Tarçın

Tarçın hem sütlaca eşsiz bir tat ekler hem de pek çok besleyici özelliği vardır. Tüm sporcular beslenme düzenlerine tarçın eklemelidir. Tarçın enflamasyonla savaşılmasına, kan basıncının düşürülmesine, soğuk algınlığı gibi belirtilerin tedavi edilmesine, kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur, diyabet ile savaşır ve antioksidan özelliği sayesinde sindirime yardımcı olur.

Sütlaç ile kilo verme


Bu tatmin edici, az kalorili tatlıyı spor yaptıktan sonra veya sabahları kahvaltıda tükettiğinizde kilo vermenize yardımcı olabilir. Eğer sabahları uyandığında tüm gün şişmiş hissettirdiği için çok fazla bir şeyler yemeyi sevmeyen biriyseniz ve kahve veya çayın yanı sıra bir kahvaltılık arıyorsanız sütlaç sizin için ideal bir seçenek olabilir.

Ayrıca gün boyunca yorucu aktivitelerde bulunan kişilere de özellikle sütlaç öneriyoruz çünkü bir parça meyve veya bir bardak meyve suyundan çok daha fazla enerji almanızı sağlayacaktır. Sütlacı hazırladıktan sonra 3 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

Malzemeler

1 litre süt (hangisini isterseniz)
1 fincan beyaz veya esmer pirinç (200 gram)
1 çubuk tarçın
1 limonun kabuğu (isterseniz)
Tatlandırıcı (isterseniz)

Hazırlanışı

Süt, tarçın ve limon kabuğunu bir tencereye koyun.
Kaynatın.
İçerisine pirinci ekleyip altını kısın.
Yapışmasını önlemek için ahşap bir kaşıkla karıştırın.
20 dakika sonra karışım daha kremsi bir hal alacaktır.
Tarçın çubuğunu çıkartıp sütlacı kaselere bölüp servis yapın.
İsterseniz üzerine toz tarçın serpebilirsiniz.

Beslenme düzeninize bu sütlacı eklediğinizde, bir haftada 2 kiloya kadar vermenize yardımcı olur. Tabii bir yandan yediğiniz diğer şeylere dikkat etmeli, egzersiz yapmalı ve günde 2 litre su içmelisiniz. Bir günlük içerisinde yemeniz gerekenlere örnek olarak:

Kahvaltı: bir kase sütlaç ve bir bardak çay
Ara öğün: bir şeftali ve bir elma
Öğle yemeği: ufak bir porsiyon balık veya tavuk, havuçlu domates salatası, tatlı olarak bir kase sütlaç
Öğleden sonra: bir greyfurt ve 1 kivi
Ara öğün: bir kase sütlaç ve bir bardak çay
Akşam yemeği: istediğiniz kadar sütlaç
Yatmadan önce: bir bardak çay

Peki ya pirinç sütü?

Sütlaç yemek herkesin hoşuna gitmeyebilir, ama yine de bu tatlının faydalarından yararlanmak istiyorsanız başka seçenekleriniz de var. Pirinç sütü içmeyi deneyebilirsiniz, pirinç sütü hem inek sütünün yerine kullanabilirsiniz hem de tatmin edici ve ferahlatıcı bir tadı vardır.

Dahası, pirinç sütünün içerdiği kalsiyum miktarı yapabileceğiniz diğer tüm süt türlerinden daha yüksektir ve bu nedenle vegan diyetler, menopoz dönemindeki kadınlar veya hamile kadınlar için çok faydalıdır.

Pirinç sütü yağ yakmanıza yardımcı olur çünkü hem doymuş yağ oranı hem de laktoz oranı düşüktür. Bu kötü kolesterol seviyelerinizin düşmesine yardımcı olur, kemik hastalıklarının oluşmasını önler ve sindirim sisteminize iyi gelir.

Arındırıcı özellikleri vardır ve son dönemde yapılan araştırmalara göre yağ yakımında çok önemli bir rol oynayan D vitamini açısından zengindir. Ayrıca pirinç sütünde A, B12 ve E vitamini, demir, magnezyum ve selenyum da vardır.

Pirinç sütü diğer bitkisel veya hayvansal sütlere kıyasla daha kolay sindirilir bu yüzden hazımsızlık veya mide yanması sorunu olan kişilere sıkça önerilmektedir. Doyurucu ve besleyici olduğu için ameliyat geçirmiş, halsiz veya iştahsız hastalar için de çok faydalıdır.

Pirinç sütünün içerisinde bulunan maddeler bağışıklık sistemini tetikler ve güçlendirir bu sayede viral veya bakteriyel hastalıklardan sizi korur.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2017, 21:44:53 Gönderen: kardelen »

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo