Güzel Tablo

Kurabiye tarifleri

Gönderen Konu: Kurabiye tarifleri  (Okunma sayısı 2104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4166
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Kurabiye tarifleri
« : 17 Haziran 2014, 22:46:01 »
Aşkın Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler
1 paket margarin
1 paket bitter çikolatalı puding
1 paket vanilya
14 çorba kaşığı un
Pudra şekeri
Aşkın Kurabiyesi Yapılışı
Malzemeleri karıştırmak için geniş bir kap, hamuru yaymak için bir oklava, kalp şeklinde kurabiye kalıbı ve tepsi ihtiyacınız olacak mutfak aletleridir..

Margarini oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin.. Margarin, un, puding, vanilyayı hamur haline getirin.. Düz bir alanda bir parmak kalınlığında olacak şekilde oklavayla hamuru yayın ve kalıplarla şekil verdikten sonra yağlanmış tepsiye dizin.. 170 derece 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin..
Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edin..


Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4166
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kurabiye tarifleri
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2014, 22:48:26 »
Kuru Dutlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler
2 su bardağı un
1 adet yumurta+1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pudraşekeri
125 gram oda sıcaklığında margarin (1 paket 250 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Harç için: 250 gram kuru dut
1 adet yumurtanın akı
100 gram antepfıstığı
1 adet portakalın kabuğu
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Kuru Dutlu Kurabiye Yapılışı
UNU düz bir zemine alıp, ortasını havuz gibi açın. 1 adet yumurta+1 adet yumurta sarısı, pudraşekeri, margarin, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Harç için dut, yumurta akı, antepfıstığı, kıyılmış portakal kabuğu ve karanfili harmanlayın. Hamurdan bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Ortasını açıp, harç yerleştirin ve yeniden yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sandviç Kurabiye Tarifi


Malzemeler
3 su bardağı un
5 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı pudraşekeri
4 adet yumurta sarısı
200 gram eritilmiş ve soğutulmuş
tereyağı, bir tutam tuz
Ara kreması için:
2 adet (80’er gramlık) beyaz çikolata
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
Sandviç Kurabiye Yapılışı
UN, kakao ve tuzu derin bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta pudraşekeri, yumurta sarıları ve tereyağını hafifçe çırptıktan sonra karıştırın. Unlu karışıma ilave edin ve yoğurarak hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin ve yarım santim kalınlığında açıp, kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Ara kreması için çikolatayı benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Tereyağını mikserle çırparak, hafifçe kabartın. Ilınan çikolatayı ilave edip, karıştırın. Pudraşekerini ekleyip, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpmayı sürdürün. Soğuyan kurabiyenin üzerine 1 çorba kaşığı koyup, diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Kurabiye ve krema bitene kadar işleme devam edin.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4166
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kurabiye tarifleri
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2014, 22:50:42 »
Abajur Kurabiyeler Tarifi


Malzemeler
200 gram tereyağı
100 gram pudraşekeri
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı kakao
50 gram ince kıyılmış bitter çikolata ya da sütlü çikolata
50 gram fındık, badem ya da ceviz içi
İki buçuk su bardağından az un

Süslemede kullanılan glazür için:
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudraşekeri
1-2 damla limon suyu
Abajur Kurabiyeler Yapılışı
Öncelikle kullanacağımız yumurta ve tereyağı gibi malzemeleri kurabiye yapımından en az bir saat
önce buzdolabından çıkarmaya dikkat edelim. 2Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını, pudraşekeri ile
çırpıyoruz. Yumurta sarısını, kakao, çikolata ve ince çekilmiş fındık içini ilave edip, unu da katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Streç filme ya da buzdolabı poşetine sarıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.

ABAJUR FORMU İÇİN
Ben minik tartölet kalıplarından faydalandım. Tart hamurunu tartölet kalıplarına yerleştirdikten sonra yarısının üzerlerine nohut, fasulye gibi bakliyatlar kullanarak ağırlık yaptım, içlerinin de kabarmaması için. Bu ortaları çukur kalan kurabiyeleri, pişmaniye doldurarak kullanacağız.
Kalan tartlarımızın içine ise hiçbir şey koymuyoruz, bu kez tam tersine onların da içlerinin kabarmasını istiyoruz.
Çünkü abajurların üst kısmında yer alacak bu kurabiyeleri kürdanla tutturduğumuzda uzun süre
dayanıklı olması gerekiyor. Yoksa kırılıp bir süre sonra düşebilirler.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 170 derecede, 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Ve üzerini süslemek için, ben yine dayanıklı ve güzel görüntü oluşturmaya yardımcı olan glazürden
faydalandım. Beyaz renkte hazırladığımız glazür ile abajurlarımızın üzerine puantiyeler yapalım. İki kurabiyeyi tutturmak için kürdan kullanıp, pişmaniye süslemesini de yapınca son şekillerini
almış oldu kurabiyelerimiz.

Macaron Tarifi


Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı badem unu
Üç buçuk su bardağı pudraşekeri
4 adet yumurtanın akı
Renkli gıda boyası

Ara dolgusu için:
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
6 adet (80’er gramlık) bitter çikolata
Macaron Yapılışı
BADEM unu ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın. Yumurta aklarını mikserle köpük haline gelene kadar çırpın ve yavaşça badem unlu karışımın içine katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra karışımı dört parçaya ayırın. Her bir karışıma renkli gıda boyalarından çay kaşığı ucuyla koyup, 1-2 karıştırın. Ayrı ayrı sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ara dolgusu için kremayı ısıtın ve parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katıp, karıştırın. Ilınmış iki adet renkli makaronun arasına ılınmış çikolatalı karışımdan koyup, yapıştırın. Diğer makaronları da aynı şekilde hazırlayın.
Aşçının notu: Macaron: İlk olarak İtalya’da doğanmacaron, İtalyan kurabiyesi olarak bilinen, tek parçalı bir üründür. Dolgu maddeli hali Fransa’da oluşup, yaygınlaştığı için macaron’a, halk arasında “Fransız macaronu” denmektedir. Birçok çeşidi olan macaron’un, tek parçalı olanına “klasik macaron”, arası dolgu kremalı olanına ise “yumuşak macaron” denir.
alıntı

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4166
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kurabiye tarifleri
« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2014, 22:53:01 »
Hollanda Bisküvisi Tarifi


Malzemeler
175 gram tereyağı
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudraşekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
Hollanda Bisküvisi Yapılışı
ODA sıcaklığındaki tereyağını, pudraşekerini, vanilyayı, yumurta akını ve kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru unlanmış düz bir zeminde merdaneyle açın. Bisküvi kalıbı ile şekiller çıkartın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hepsinin üzerine fırçayla yumurta akı sürüp tozşeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepside soğutup servis yapın.


Bisküvi Topları Tarifi


Malzemeler
1 çay bardağı süt
100 gram margarin
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
Bir buçuk paket pötibör bisküvi

Bulamak için: Hindistancevizi,
toz antepfıstığı ve file badem
Bisküvi Topları Yapılışı
SÜT ve eritilmiş margarini derin bir kaba alın. İçine kakao, pudraşekeri ve vanilyayı ilave edip, karıştırın. Pötibör bisküviyi ufalayıp ekleyin ve tüm malzemeyi elinizle yoğurun. Hazırladığınız karışımdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Üç bölüme ayırdığınız topların bir kısmını hindistancevizine, bir kısmını toz antepfıstığına ve kalanını da file bademe bulayın. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapın.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4166
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kurabiye tarifleri
« Yanıtla #4 : 17 Haziran 2014, 22:55:35 »
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler
1 çay bardagı sıvıyag
125 gr.oda sıcaklıgında margarin(yumuşamış)
1 adet yumurta(oda sıcaklıgında olacak)
1 su bardagından az eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşıgı kakao
2,5-3 su bardagı un(az gelirse eklenebilir.unu azar azar dökün)
İstenilen kadar damla çikolata(üstü için)
Damla Çikolatalı Kurabiye Yapılışı
Margarin, sıvıyağ, yumurta, pudraşekeri, vanilya, un ve kabartma tozu derince bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yogrulur. Çok un ilave ederseniz kurabiyeleriniz çok sert olur. O yüzden unu azar azar ekleyin ve kıvamını öyle ayarlayın. Bu hamuru 20-30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdikten sonra üstüne biraz bastırın ve kurabiyelerin her tarafına damla çikolata batırın ve hafifçe tekrar bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirilir (benim fırının pişirme süresi bu ama sizinki farklı olabilir yani kurabiyeler çok kurutulmadan fırından çıkarılması gerekiyor).
Afiyet olsun.

Acem Kurabiye Tarifi



Malzemeler
Yarım su bardağı tozşeker
21 gram yaş maya
2 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
İki buçuk su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı toz ceviz
1 kahve fincanı tozşeker
3 adet yumurtanın akı
1’er çay kaşığı tarçın ve vanilya
Acem Kurabiye Yapılışı
ÖNCELİKLE içi için bir kapta fındık, ceviz, tozşeker, yumurta akı, tarçın ve vanilyayı karıştırın. Hamur için derin bir kaseye tozşeker, maya, 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı ve kremayı koyup, karıştırın. Unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı 3 mm kalınlığında, yuvarlak şekilde açın. İçine cevizli iç harçtan koyun ve elips şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kurabiyelerin üst kısımlarını tozşekere batırın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Çevrimdışı kardelen

  • Yönetici
  • *****
  • İleti: 4166
  • Puan 25
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kurabiye tarifleri
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2016, 21:21:57 »
Starbucks Kurabiyesi Tarifi


2 yumurta sarısı
150 gr tereyağı veya margarin
100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
1 çorba kaşığı su
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
1. 5 su bardağı un
Starbucks Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı
🍪🍪☕☕Meşhur starbucks kurabiyesini denemeyen kaldıysa hiç beklemeden hemen yapıp tatmalı😍 bu tarifi bulan arkadaşında ellerine ve fikrine sağlık gerçekten müthiş bir kurabiye, ödül almasına değmiş☺ Bizzat denedim ve mutlaka yapmanızı öneriyorum haydi geçelim tarifine😚👇

İki yumurta sarısını yumuşamış tereyağı veya margarinle güzelce yoğuralım. (Ben biraz tereyağı biraz teremyağ kullandım) üzerine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve su ekleyip yoğurmaya devam edelim. Tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Son olarak damla çikolatalarıda ekleyip çok değil çikolatalar hamura karışacak kadar hassas bir şekilde yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru yağlı kağıt üzerinde rulo yapalım yağlı kağıda sararak 25-30 dk buzlukta bekletelim. Süre sonunda hamuru dolaptan çıkarıp 2-3 cm eninde bıçak ile keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Kahvenin yanında harika oluyor, afiyet olsun❤😚






alıntı

 

Her hakkı saklıdır - Forumda yazılan mesajlarla ilgili sorumluluk yazarlarına aittir.
Güzel Tablo

İnternetteki en güzel tablo ve resimleri bulabileceğiniz kaynak - güzel yağlı boya tablo