İsveç Köfte
500gr kıyma
1 kuru soğan, rendelenip suyu sıkılmış
1 su bardağı tuzsuz lor
3 yemek kaşığı süt
2 dilim bayat ekmek içi
1,5 tatlı kaşığı tuz
karabiber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar + 1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu İçin
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
İsveç Köftesi tarifi
Lor peynirini sütle ez azar azar süt ekle. Köfte malzemelerini de ekleyip hepsini iyice yoğur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarla. Köfteleri buzdolabında 30 dakika beklet.
Sıvıyağı tavada ısıt köfteleri çevirerek 6 dakika kadar pişir. Pişen köfteleri kapaklı bir kaba alıp sıcak kalmalarını sağla.
Tavadaki yağı ve köfte parçalarını süz. Sirkeyi aynı tavaya koyup neredeyse buharlaşana kadar ısıt. Unu ve et suyunu ilave et. Karıştırarak 8-10 dakika koyulaşana kadar pişir. Köfteleri sos ve maydanoz ile servis yap.
alıntı