1 paket tavuk göğsü (4 parça)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Çok az kekik (isteğe göre)
Salatası için;
2 orta boy kuru soğan
Biraz maydanoz
1 tatlı kaşığından biraz fazla toz sumak
2 domates
Lavaş için;
1 kg un
2 su bardağına yakın su
1 küp yaş maya (42 gram)
Biraz tuz
Lavaşta Tavuk Tantuni Tarifi'nin Yapılışı
İlk başta tavuk göğsünü küçük küp şeklinde doğruyoruz, tavaya alıyoruz. Sıvı yağı ve tereyağını ekliyoruz ,sürekli karıştırıyoruz ki tavuklar birbirine yapışmasın. Tavuklar suyunu çekince baharatlarını ekleyelim, pişince altını kapatıp kenara alalım.
Lavaşın arasına koymak için soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım. Maydanozu da doğrayıp aynı kaba koyalım ve sumağı ekleyip elimizde ovalım ayrı bir kaba da domatesi küçük küçük doğrayalım. Bunları da kenara alalım.
Lavaş için 1 kilo unu kaba alalım, mayayı ortasına koyup su ılık olacak şekilde ekleyelim. Mayayı eritip ununu da yedirelim, yoğurmaya devam edelim gerekirse su veya un ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında yoğurup mayalandıralım. Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve lavaş büyüklüğünde açıp tavada pişirelim ve gelelim sarmaya. Lavaşa önce tavukları alalım, üstüne de soğanlı maydanozlu karışımı ve domatesi ekleyip saralım. Hepsini bu şekilde yapıp servis tabağına alalım afiyet olsun
alıntı